עוגה במראה נוסטלגי ואלגנטי, המשלבת בין טורט שוקולד עדין לקרם גבינה עשיר. שימו לב: להכנת העוגה תזדקקו ל-2 תבניות בקוטר 24 ס”מ.

 

המתכון באדיבות תנובה.

 

מרכיבים (לטורט בקוטר 24 ס”מ)

 

ל-2 הבסיסים

  • 2 כוסות (280 גרם) קמח תופח
  • 1/2 כוס (70 גרם) אבקת קקאו
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • קורט מלח
  • 1/2 כוס (120 מ”ל) מים רותחים
  • 50 גרם שוקולד מריר קצוץ
  • 4 ביצים
  • 1 גביע (200 מ”ל) שמנת חמוצה 15% שומן
  • 11/2 כוסות (300 גרם) סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • 1/2 כוס (120 מ”ל) שמן
  • 100 גרם (1/3 כוס) ריבת פירות יער

 

לקרם הגבינה

  • 3 קופסאות (750 גרם) גבינה לבנה 5%
  • 300 גרם חמאה רכה
  • 11/2 כוסות (180 גרם) אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/3 כוס (80 מ”ל) חלב 3% שומן

 

כלים

  • 2 תבניות בקוטר 24 ס"מ (אפשר גם חד-פעמיות)

 

אופן ההכנה

 

הגבינה

  1. מרפדים מסננת בבד חיתול, ומניחים את המסננת בקערה. יוצקים לתוך המסננת את הגבינה הלבנה המיועדת למילוי. מניחים במקרר לשעתיים לפחות, כדי שהגבינה תגיר נוזלים.

 

הבסיסים

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים שתי תבניות בקוטר 24 ס”מ.
  2. מנפים יחד את הקמח התופח, אבקת הקקאו, הסודה לשתייה והמלח.
  3. יוצקים מים רותחים על השוקולד, ממתינים דקה ומערבבים לתערובת אחידה.
  4. טורפים יחד את הביצים והשמנת.
  5. מערבלים יחד במשך כ-2 דקות את הסוכר, תמצית הווניל והשמן (אם משתמשים במיקסר עומד, מתקינים בו את וו הגיטרה).
  6. ממשיכים לערבל ויוצקים את השוקולד המומס לתערובת השמן.
  7. מאטים את מהירות המיקסר ומוסיפים בהדרגה את תערובת השמנת והביצים.
  8. מוסיפים את תערובת הקמח וממשיכים לעבד רק עד לקבלת בלילה חלקה.
  9. מחלקים את הבלילה באופן שווה בין שתי התבניות. אופים כ-20 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא יבש, אך עם פירורים לחים.

 

קרם הגבינה

  1. שמים בקערת המיקסר את החמאה, אבקת הסוכר, תמצית הווניל והחלב. מקציפים 12-10 דקות, עד שמתקבל קרם בהיר ואוורירי כמו קצפת.
  2. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הגבינה המסוננת ב-4-3 פעמים. ממשיכים להקציף עד שמתקבלת תערובת אחידה.

 

הרכבת העוגה

  1. מורחים מחצית מכמות הריבה על אחד הבסיסים. יוצקים מעל שכבת קרם בעובי 3-2 ס"מ ומחליקים.
  2. מניחים את הבסיס השני על הקרם ולוחצים מעט. מורחים אותו ביתרת הריבה ויוצקים מעל שכבת קרם בעובי 3-2 ס"מ. מחליקים.
  3. מעבירים את העוגה למקרר ל-30 דקות. שומרים במקרר גם את הקרם הנותר.
  4. מחלצים את העוגה ומצפים דפנותיה בקרם. מעבירים את יתרת הקרם לשקית זילוף עם צנתר בצורת כוכב ומזלפים על העוגה פרחים.
  5. מכסים את העוגה ומעבירים למקרר ל-3 שעות, להתייצבות. העוגה תישמר במקרר עד 3 ימים.