ניוקי גבינה ותרד ברוטב שמנת, כרישה ופטריות

12-10 סועדים

 

המרכיבים לניוקי

1/2 שקית מדליוני תרד מוקפאים של סנפרוסט (400 גרם) מופשרים במקרר או במיקרוגל ומסוננים

2 חבילות גבינת כנען (500 גרם)

3 ביצים

2 כוסות קמח

1 כפית מלח

1 כפית קינמון

 

לרוטב

1/2 שקית כרישה חתוכה מוקפאת של סנפרוסט (300 גרם)

1 שקית פטריות חתוכות מוקפאות של סנפרוסט (600 גרם)

2 כפות שמן זית

3 מיכלי שמנת לבישול 15% של תנובה

מלח , פלפל שחור

50 גרם גבינת פרמזן של תנובה, מגוררת

 

ההכנה

1. מרתיחים בסיר גדול כ־2 ליטר מים עם כפית מלח.

2. להכנת הניוקי: מערבבים בקערה גדולה את כל מרכיבי הניוקי, עד קבלת בצק רך ויציב. מקמחים משטח עבודה ומגלגלים את הבצק לגליל בקוטר 2.5 ס"מ. אם הבצק רך מדי, מוסיפים לו קמח תוך כדי גלגול, חותכים את הגליל כל 2 ס"מ.

3. מעבירים למים הרותחים ומבשלים כ־3 דקות או עד שהניוקי צפים, מוציאים בעזרת כף מחוררת ומניחים בצד עד השימוש.

4. להכנת הרוטב: מניחים את הכרישה והפטריות למסננת, שוטפים תחת מי ברז ומסננים היטב. מחממים שמן במחבת גדולה, מטגנים את הכרישה כ־3 דקות, או עד הזהבתה, מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן כ־8 דקות עד אידוי הנוזלים.

5. מוסיפים את השמנת ומביאים לרתיחה, מתבלים במלח ופלפל. מבשלים כ־4 דקות על להבה בינונית, מוסיפים את הניוקי, מבשלים 3 דקות נוספות, ומפזרים את גבינת הפרמזן מעל.