רביולי במילוי גבינת עיזים ובזיליקום ברוטב שמנת ועירית

(כ-50 יחידות)

 

חומרים:

1 חבילה (600 גרם) בצק לפסטה עם תרד של "מעדנות", מופשר לפי הוראות היצרן

1 ביצה, טרופה

 

למילוי:

1 מיכל (250 גרם) גבינת שמנת 30% שומן

1 מיכל (250 גרם) גבינת עיזים למריחה או ריקוטה פרסקה 9% שומן

2 כפות בזיליקום טרי, קצוץ דק

1 חלמון ביצה

מלח ופלפל לפי הטעם

 

לרוטב:

2 כפות שמן זית

1/4 כוס עירית טרייה, קצוצה

2 מיכלי שמנת לבישול 15% שומן של "תנובה"

מלח ופלפל לפי הטעם

50 גרם גבינת פרמזן של "תנובה", מגוררת

 

הוראות הכנה:

  • להכנת המלית: מערבבים בקערה את הגבינות, הבזיליקום והחלמון ומתבלים במלח ופלפל. מצננים במקפיא כ-10 דקות.
  • להכנת הרביולי:

1. פורשים את הבצק על משטח עבודה וחותכים לרוחבו ל-4 ריבועים שווים.

2. על שני רבעי הבצק מניחים לרוחבו 5 כפיות מהמלית ולאורכו 5 כפיות מהמלית במרחקים שווים.

3.בעזרת מברשת סיליקון מורחים בביצה את הקצוות מסביב למילוי, סוגרים עם רבע הבצק הנותר ומהדקים.

4. חותכים לריבועים כאשר המילוי במרכז כל ריבוע לקבלת כ-50 יחידות של רביולי.

5. מביאים לרתיחה כ־2 ליטרים מים בסיר גדול. מוסיפים כפית מלח ומבשלים 1/3 מכמות הרביולי בכל פעם, 4-3 דקות, או עד שהרביולי צפים.

  • להכנת הרוטב: מחממים שמן זית במחבת גדולה. מטגנים את העירית כ־2 דקות , מוסיפים את השמנת ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ובפלפל ומוסיפים את הרביולי. מבשלים כ-4 דקות נוספות.

 

מפזרים גבינת הפרמזן מעל ומגישים חם.