פיצה עם בצק מיוחד, המתובל בשום ובאורגנו. אחרי הביס הראשון, לא תבינו איך הסתפקתם עד היום בפיצות "רגילות".

 

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל של Xnet:

 

 

מרכיבים

3 פיצות אישיות או 2 פיצות בינוניות

 

לרוטב

  • 4 כפות שמן זית
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 כף סוכר
  • 600 גרם עגבניות, חתוכות לקוביות (אפשר להשתמש גם בעגבניות חתוכות משומרות, ללא הנוזלים)
  • 6 עלי בזיליקום קצוצים דק
  • 1 כפית אורגנו טרי או יבש
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • מלח לפי הטעם

 

לבצק

  • 1/3 קובייה (16 גרם) שמרים טריים או 2 כפיות שמרים יבשים
  • 1/3 1 כוסות (320 מ"ל) מים פושרים
  • 1 כף סוכר
  • 1/2 3 כוסות (500 גרם) קמח לבן (רצוי להשתמש בקמח מיוחד ללחם – נמכר בכל רשתות השיווק)
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית אורגנו טרי
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף שום כתוש

 

לציפוי הפיצות

  • כ-300 גרם גבינת מוצרלה מגוררת גס 
  • תוספות לפי הטעם - למשל, עגבניות פרוסות, זיתים, פטריות, בצל, פלפל קלוי או גבינה בולגרית

 

אופן ההכנה

 

הרוטב

  1. מחממים במחבת גדולה את שמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את שיני השום ומזהיבים אותן מעט (מקפידים שלא יישרפו, כי אז טעמן יהפוך למר).
  2. מוסיפים את רסק העגבניות והסוכר, ומבשלים כ-3 דקות תוך ערבוב.
  3. מוסיפים את העגבניות ומערבבים. מוסיפים את עלי הבזיליקום, האורגנו, הפלפל ומלח. מערבבים.
  4. מנמיכים את האש ומבשלים כ-15 דקות, עד שהרוטב מסמיך. מערבבים מדי פעם, כדי שהרוטב לא יידבק לתחתית הסיר.
  5. מסירים מהאש. אם לא משתמשים ברוטב מיד, מצננים ושומרים במקרר. אפשר גם להקפיא את הרוטב.

 

הבצק

  1. ממיסים בקערית את השמרים עם 1/3 כוס מהמים. מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב.
  2. מנפים את הקמח ושמים אותו במערבל עם וו לישה. מערבבים את המלח והאורגנו ומוסיפים.
  3. מפעילים את המערבל במהירות נמוכה ומוסיפים את תערובת השמרים, את שמן הזית ואת השום. מערבלים כחצי דקה. 
  4. מוסיפים את יתרת המים ולשים במהירות נמוכה במשך 12 דקות לפחות, עד שמתקבל בצק אחיד ונעים למגע (אם הוא טיפה דביק - לא נורא).
  5. מכסים את הקערה בניילון רפוי או במגבת לחה. מתפיחים במשך כשעה.
  6. מחלקים את הבצק ל-2 או 3 חלקים שווים. יוצרים מכל חלק כדור ומניחים על משטח מקומח. מכסים במגבת ומתפיחים 20 דקות.
  7. מרדדים כל כדור בצק לעיגול בעובי 4 מ"מ, ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  8. מעצבים את הפיצות: מורחים רוטב עגבניות ומפזרים מעל גבינת מוצרלה מגוררת ותוספות. מתפיחים 20 דקות נוספות בסביבה חמימה.
  9. בזמן שהבצק תופח מחממים את התנור ל-180 מעלות במצב טורבו.
  10. אופים במשך 25 דקות, עד שהבצק מזהיב והגבינה נמסה בחלקה העליון. באמצע זמן האפייה מחליפים בין התבנית העליונה לתחתונה, כדי ששתי הפיצות ייאפו באופן אחיד (אם מכינים שלוש פיצות, הפיצה השלישית יכולה להמתין בינתיים בטמפרטורת החדר). 

 

טיפ

  • אם ממהרים, אפשר לוותר על התפיחה השנייה, ולאחר התפיחה הראשונה לעצב מיד את הפיצה. הבצק יהיה טיפה פחות אוורירי, אבל עדיין מצוין.

 

שף-קונדיטור אורן בקר מנהל את אורן בקר - סדנאות שף. המתכון מופיע בספר האפייה שלו, "ככה אופים את זה"