פרגית בפפריקה מעושנת

4-6 מנות

 

מרכיבים

  • 1/2 ק"ג פרגיות
  • 2 כפות פפריקה מעושנת
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 כפית מלח דק
לקרם עגבניות

  • 6 עגבניות בשלות
  • 1 בצל לבן גדול
  • 2 שיני שום פרוסות דק
  • 1/2 כוס שמן זית

 

אופן ההכנה

1. לקרם העגבניות: מטגנים את הבצל העגבניות על הגרילר.

2. חותכים את השום דק, מוסיפים אותו לבצל ולעגבניות בבלנדר וטוחנים.

3. מורחים את הפרגיות במרינדה וצולים על הגרילר.

4. להגשה: מניחים קרם עגבניות למטה, מעל זה פרגיות ומקשטים בעלה זעתר.

 

פיצוחים משודרגים

 

מרכיבים

  • 150 גרם בוטנים קלויים
  • 150 גרם שקדים מקולפים
  • 150 גרם קשיו
  • 100 גרם פיסטוק חלבי מקולף
  • 1 כפית צ'ילי גרוס
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כף סילאן
  • כוסברה קצוצה
  • בצל ירוק קצוץ

 

אופן ההכנה

1. מכניסים את כול המצטרכים לצנצנת גדולה. משקשקים ומניחים לשעה ואוכלים (ניתן לאכול גם מיד אבל לאחר כשעה זה סופג את הטעמים וזה הרבה יותר טעים!).

 

מרק ברזל ירוק

4-6 מנות

 

מרכיבים

  • 2 ליטר מים
  • 250 גרם תרד
  • צרור כוסברה
  • צרור בצל ירוק קצוץ
  • צרור אספרגוס חתוך ל2 ס"מ
  • 2 שיני שום פרוסות
  • 2 ס"מ ג'ינג'ר מגורד
  • גבעול למון גראס קצוץ
  • 1/2 כוס רוטב סויה בהירה
  • 2 כפות סילאן
  • 200 גרם טופו חתוך לקוביות קטנות

 

אופן ההכנה

1. מביאים לרתיחה את המים ומוסיפים את כל המרכיבים.

2. מבשלים 3 דקות, טועמים ומגישים

 

חזה עוף בכורכום על קרם שעועית

4-6 מנות

 

מרכיבים

  • 200 גרם חזה עוף
  • 1 כפית כורכום
  • 1/2 כפית בהרט או מון
  • בצל
  • שום
  • מעט קינמון
  • תרד טרי או כוסברה
  • מעט סלרי
  • סוכר חום
  • מעט שמן זית

קרם שעועית

  • 200 גרם שעועית שחורה מבושלת, רכה מאוד
  • 2 בצלים פרוסים מטוגנים
  • 1 כוס כוסברה קצוצה

 

אופן ההכנה

1. חותכים חזה עוף לרצועות ארכות.

2. יוצקים לקערה את שמן הזית, מערבבים עם הכורכום הכמון והסוכר, מערבבים טוב טוב ומניחים את זה על הקנדלה.

3. במקביל מכינים קרם שעועית: מטגנים שני בצלים פרוסים במחבת.

4. קוצצים כוס של כוסברה.

5. מועכים את השעועית הרכה במזלג או במעבד מזון. מוסיפים את הבצל המטוגן, מערבבים ומוסיפים כוסברה.

2. להגשה: שמים את קרם השעועית על הצלחת ומעליו מניחים את חזה העוף.

 

שאלות, הערות והצעות לשפים ולהפקת התוכנית אפשר לשלוח למייל info@haimtov.co.il