מרכיבים (6 לחמים קטנים)

  • 1/2 קובייה (25 גרם) שמרים טריים או 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר
  • 1/4 1 כוסות (300 מ"ל) מים
  • 1/2 3 כוסות (500 גרם) קמח לבן בהיר
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 100 גרם זיתי קלמטה, קצוצים גס

 

אופן ההכנה

  1. מערבבים בקערת המערבל את השמרים, הסוכר וחצי מכמות המים.
  2. מנפים את הקמח, מוסיפים למערבל ולשים בעזרת וו הלישה במהירות בינונית.
  3. מוסיפים תוך כדי לישה את שמן הזית, המלח ויתרת המים, עד שנוצר בצק אחיד. ממשיכים ללוש.
  4. לאחר 10 דקות לישה מוסיפים את הזיתים ולשים 2 דקות נוספות.
  5. מכסים את הקערה במגבת לחה ומתפיחים במשך שעתיים בסביבה חמימה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  6. לוחצים ולשים את הבצק כדי להוציא ממנו את האוויר.
  7. מקמחים קלות את משטח העבודה. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותו.
  8. מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים. יוצרים מהחלקים כדורים, ומניחים אותם בתבנית, במרחק של 5 ס"מ זה מזה.
  9. מכסים במגבת ומתפיחים 30 דקות בסביבה חמימה.
  10. בזמן שהלחמים תופחים מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  11. אופים 25 דקות, עד שהלחמים מקבלים צבע זהוב.

 

טיפים

  • אם רוצים להקנות ללחמים מראה כפרי, אפשר לזרות עליהם מעט קמח לפני האפייה.
  • אפשר לאפות את הלחמים על אבן שמוט בתנור ביתי. אם נעזרים באבן, יש לחמם את התנור ל-200 מעלות ולהקפיד על כך שהאבן תהיה חמה מאוד.

 

שף-קונדיטור אורן בקר מנהל את אורן בקר - סדנאות שף. באחרונה פירסם את ספר האפייה "ככה אופים את זה"