סלט תירס בגריל עם תרד ובטטות

 

מרכיבים (6 מנות)

  • 2 פלפלים צהובים, חתוכים לרבעים
  • ‭3-2‬ כפות שמן זית
  • 2 בטטות, קלופות ופרוסות
  • 2 קלחי תירס
  • 1 כוס ‭100)‬ גרם) אגוזי ברזיל
  • 150 גרם עלי תרד טריים

 

לרוטב

  • ‭1/4‬ כוס שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 כף חרדל
  • 1 כף דבש
  • מלח
  • פלפל שחור

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור לחום גבוה ‭200)‬ מעלות).
  2. מניחים את רבעי הפלפלים בתבנית תנור, מטפטפים מעט שמן זית וקולים בתנור 15 דקות. מוציאים מהתנור (אך לא מכבים אותו), מצננים קצת וקולפים.
  3. מניחים את פרוסות הבטטות בתבנית (משתמשים באותה תבנית‭,(‬ מטפטפים מעט שמן זית ואופים 20 דקות. מוציאים ומכוונים את התנור למצב גריל.
  4. מניחים את קלחי התירס באותה תבנית וקולים כ‭15-‬ דקות. מוציאים, מצננים קצת וחותכים את הגרעינים בסכין סביב הגזע.
  5. שמים את האגוזים בתבנית נקייה וקולים כ‭10-‬ דקות, עד שהם מזהיבים קלות.
  6. הרוטב: שמים את כל מרכיביו בצנצנת, סוגרים ומנערים היטב לרוטב חלק.
  7. ההרכבה: מסדרים בצלחת שטוחה את עלי התרד. מניחים מעל את הפלפלים, עליהם את גרעיני התירס ועליהם את פרוסות הבטטות. זורים מעל את האגוזים, יוצקים את הרוטב ומערבבים בעדינות.

 

 

סלט פסטה, אפונה וגבינת פטה

 

מרכיבים (6 מנות)

  • ‭1/2‬ חבילה ‭250)‬ גרם) פסטה קצרה
  • 1 כוס אפונה מוקפאת
  • ‭1/2‬ כוס עלי נענע קצוצים
  • 5 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
  • 200 גרם גבינת פטה, מפוררת גס
  • 100 גרם נבטי חמנייה

 

לרוטב

  • 1/3‬ כוס מיונז
  • 60 גרם חמאה, מומסת
  • 2 כפיות מיץ לימון
  • 1 שן שום, קלופה וכתושה
  • מלח
  • פלפל שחור

 

אופן ההכנה

  1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים ומניחים בצד.
  2. מכינים קערת מי קרח. שמים את האפונה בסיר, ממלאים במים וממליחים מעט. מביאים לרתיחה, מסננים ומעבירים את האפונה לקערת הקרח ל‭2-‬ דקות. מסננים.
  3. הרוטב: שמים את כל מרכיביו בצנצנת, סוגרים ומנערים היטב לרוטב חלק.
  4. ההרכבה: מעבירים את הפסטה לקערת הגשה. מוסיפים את האפונה והנבטים ומערבבים. מוסיפים את הנענע, הבצל הירוק והגבינה. יוצקים מעל את הרוטב ומערבבים בעדינות.

 

 

סלט אבוקדו עם אנשובי ורוקט

 

מרכיבים (6 מנות)

  • ‭1/2‬ צרור (כ‭100-‬ גרם) עלי רוקט
  • 2 עגבניות, פרוסות
  • 1 בצל סגול, קלוף ופרוס
  • 1 אבוקדו, קלוף, חצוי ופרוס
  • 2 קופסאות (כ-200-‬ גרם) שימורי אנשובי
  • 3 כפות גרעיני דלעת, קלויים

 

לרוטב חרדל ושמיר

  • ‭3-2‬ כפות שמיר קצוץ
  • 2 כפות חומץ בן יין
  • 1 שן שום, קלופה וכתושה
  • 2 כפות חרדל משובח
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 כפית סוכר
  • מלח
  • פלפל שחור
  • ‭1/4‬ כוס שמן זית

 

אופן ההכנה

  1. הרוטב: שמים את כל מרכיבי הרוטב, לבד מהשמן, בקערה בינונית וטורפים היטב. יוצקים את השמן, באטיות ובזרם דק, לתוך הקערה וטורפים עד שהוא מתמזג במרכיבים ומתקבל רוטב אחיד.
  2. ההרכבה: מניחים בצלחת עמוקה את עלי הרוקט, העגבניות והבצל. מניחים מעליהם את האבוקדו ועליו את דגיגי האנשובי וגרעיני הדלעת. יוצקים מהרוטב ומגישים מיד.

 

 

סלט סלק, בצל וצנוניות

 

מרכיבים (6 מנות)

  • 3 סלקים קטנים
  • 1 בצל סגול גדול, קלוף ופרוס
  • 4 צנוניות, חצויות ופרוסות
  • ‭1/2‬ צרור עלי מנגולד, קרועים גס

 

לרוטב

  • 1/3‬ כוס חומץ בן יין
  • ‭1/3‬ כוס מים ‭
  • 1/3‬ כוס שמן זית
  • 1 כפית סוכר
  • 2 שיני שום, קלופות וקצוצות
  • ‭3-2‬ כפות בזיליקום יבש
  • מלח
  • פלפל לבן

 

אופן ההכנה

  1. הסלק: שמים את הסלקים בסיר, מכסים במים ומבשלים עד ריכוך (בודקים באמצעות נעיצת מזלג. לחלופין, אפשר להשתמש בסלקים מבושלים הנמכרים באריזות ואקום ברשתות השיווק‭.(‬ מסננים, מצננים, קולפים, חוצים ופורסים לחצאי פרוסות.
  2. הרוטב: שמים את כל מרכיביו בצנצנת, סוגרים ומנערים היטב לרוטב אחיד.
  3. שמים בקערה את הסלקים, הבצל, הצנוניות והמנגולד. יוצקים את הרוטב ומערבבים בעדינות.

 

 

סלט דלעת, פטה ואגוזי פקאן

 

המרכיבים (6 מנות)

  • 250 גרם דלעת, קלופה וחתוכה למקלונים עבים
  • 2 סלקים קטנים
  • ‭1/2‬ צרור (כ‭100-‬ גרם) עלי רוקט
  • 7 מלפפונים קטנטנים, חתוכים למקלונים
  • ‭1 1/4‬ כוסות ‭120)‬ גרם) אגוזי פקאן קלויים
  • 150 גרם גבינת פטה, מפוררת

 

לרוטב

  • 1/4‬ כוס חומץ בלסמי ‭
  • 1/4‬ כוס שמן זית
  • 1 כפית סוכר חום
  • 1 כפית דבש
  • 1 שן שום, קלופה וכתושה
  • 1 כף בזיליקום קצוץ דק
  • מלח
  • פלפל שחור

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור לחום גבוה ‭200)‬ מעלות).
  2. שמים את מקלוני הדלעת בתבנית תנור, מטפטפים מעט שמן זית ואופים 20 דקות. מוציאים ומצננים קצת.
  3. בינתיים מבשלים את הסלק: שמים בסיר, ממלאים במים ומבשלים עד ריכוך. מסננים, מצננים, קולפים ופורסים (לחלופין, אפשר להשתמש בסלקים מבושלים הנמכרים באריזות ואקום ברשתות השיווק).
  4. הרוטב: שמים את כל מרכיביו בצנצנת, סוגרים ומערבבים לרוטב חלק.
  5. ההרכבה: מפזרים את עלי הרוקט בצלחת הגשה. מניחים מעל את הדלעת, הסלק ורצועות המלפפונים. זורים מעל את האגוזים והגבינה המפוררת, ויוצקים את הרוטב.

 

 

סלט פטוש

 

מרכיבים (6 מנות)

  • 50 גרם צנוברים
  • 1 פיתה או פיתה עיראקית
  • 2 עגבניות, חתוכות לקוביות
  • 2 מלפפונים, חתוכים לקוביות
  • 1 בצל סגול, קלוף וחתוך לקוביות
  • 1 כף עלי נענע
  • 2 כפות שמן זית
  • מיץ מ‭1/2-‬ לימון
  • מלח
  • פלפל שחור

 

אופן ההכנה

  1. מחממים מחבת יבשה, שמים בה את הצנוברים וקולים כ‭5-‬ דקות עד שהם מזהיבים קלות. מצננים קצת.
  2. מחממים את התנור לחום גבוה ‭200)‬ מעלות).
  3. חוצים את הפיתה לרוחבה, מניחים את שני החצאים בתבנית תנור או על רשת התנור וקולים אותם כ‭5-‬ דקות עד שהם משחימים קלות. מצננים את חצאי הפיתה וקורעים אותם בידיים לפיסות בינוניות.
  4. שמים את קוביות העגבניות והמלפפונים בקערת הגשה. מוסיפים את הבצל והנענע, יוצקים מעל את שמן הזית ואת מיץ הלימון ומתבלים במלח ובפלפל. מפזרים מעל את פיסות הפיתה ואת הצנוברים.

 

 

סלט פול, גזר גמדי, אפונה סינית ונתחי חזה עוף

 

מרכיבים (6 מנות)

  • 300 גרם פול ירוק מוקפא
  • 150 גרם גזר גמדי מוקפא
  • 300 גרם חזה עוף
  • מלח
  • פלפל שחור
  • פפריקה
  • 2 כפות שמן
  • 100 גרם אפונה סינית טרייה

 

לרוטב

  • 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • ‭1/4‬ כוס מיץ לימון
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית רוטב סויה
  • 1 שן שום, קלופה וקצוצה
  • 1 כף שמן שומשום
  • 1 כף שמן תירס
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • מלח
  • פלפל שחור

 

אופן ההכנה

  1. מכינים קערת מי קרח. שמים את הפול והגזר בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מסננים, מעבירים את הירקות לקערת מי הקרח ומניחים ל‭2-‬ דקות.
  2. מחממים את התנור לחום גבוה ‭200)‬ מעלות‭.(‬ מרפדים תבנית תנור ברדיד אלומיניום.
  3. מניחים את חזה העוף בתבנית. זורים מלח, פלפל שחור ופפריקה, ומטפטפים כף אחת מהשמן. אופים 30 דקות. מוציאים ומצננים. פורסים את העוף לפרוסות דקות.
  4. מחממים מחבת. יוצקים למחבת את כף השמן שנותרה, מוסיפים את האפונה ומטגנים כדקה מכל צד. מסירים מהכיריים.
  5. הרוטב: שמים את כל מרכיביו בצנצנת, סוגרים ומנערים לרוטב אחיד. שומרים במקרר עד להרכבה. ‭
  6. ההרכבה: שמים את הפול, הגזר והאפונה בקערת הגשה. יוצקים עליהם את הרוטב ומערבבים בעדינות. מניחים מעל את פרוסת העוף במרכז הקערה.

 

 

סלט סלמון עם ירקות ברוטב שמן שומשום

 

מרכיבים (6 מנות)

  • 400 גרם ברוקולי טרי, מופרד לפרחים
  • 200 גרם אפונה סינית טרייה
  • 30 גרם שומשום קלוי
  • 150 גרם סלמון מעושן, חתוך לפיסות
  • 150 גרם נבטי חמנייה
  • 15 עגבניות שרי, חצויות
  • 2 כפות נבטים סיניים

 

לרוטב

  1. 1/4‬ כוס שמן שומשום
  2. ‭1/2‬ כוס אגוזי מקדמיה גרוסים דק
  3. קליפה מגוררת מ‭1/2-‬ לימון
  4. ‭1/4‬ כוס מיץ לימון
  5. 1 כפית סוכר
  6. מלח
  7. פלפל שחור

 

אופן ההכנה

  1. הרוטב: שמים את כל מרכיביו בצנצנת, סוגרים ומערבבים היטב לרוטב אחיד. מאחסנים במקרר עד לשימוש.
  2. מכינים קערת מי קרח. ממלאים סיר במים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את פרחי הברוקולי ומבשלים אותם כ‭4-‬ דקות. מוציאים בכף מחוררת הישר לקערת מי הקרח. משהים כדקה ומוציאים בכף מחוררת לצלחת.
  3. מכניסים למים הרותחים את השעועית, מבשלים כ‭3-‬ דקות ומוציאים מיד לקערת מי הקרח. משהים כדקה ומסננים.
  4. מחממים מחבת יבשה. מוסיפים את השומשום וקולים אותו כ‭4-‬ דקות עד הזהבה, תוך ערבוב.
  5. ההרכבה: מניחים בקערה את הנבטים, העגבניות, הברוקולי והאפונה ומערבבים בעדינות. יוצקים מעל את הרוטב הקר ומניחים מעל את הסלמון. זורים את השומשום, מערבבים בעדינות רבה ומגישים מיד.

 

 

סלט זר ירקות צלויים

 

מרכיבים (6 מנות)

  • 2 בטטות, קלופות וחתוכות לאורכן
  • 2 קישואים (רצוי סגולים‭,(‬ חתוכים לרצועות עבות לאורכם
  • 1 חציל קטן, חתוך למקלונים עבים
  • 1 כרשה, פרוסה
  • 5 ארטישוקים ירושלמיים, קלופים וחתוכים למקלות
  • 2 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים למקלות
  • 5 ארטישוקים
  • כ‭5-‬ כפות שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 2 גבעולי רוזמרין

 

לרוטב

  • 1/4‬ כוס שמן זית
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • 1 כפית מיץ לימון
  • עלים מ-1 גבעול רוזמרין
  • מלח
  • פלפל שחור

 

ליוגורט המתובל

  • 1 גביע ‭200)‬ מ"ל) יוגורט
  • 1 שן שום, קלופה וכתושה
  • ‭1/4‬ כפית מלח
  • 4 ענפי שמיר, קצוצים דק

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור לחום גבוה ‭200)‬ מעלות‭.(‬ מניחים את הבטטות, החציל, הקישואים והכרשה בתבנית, מטפטפים מעל שמן זית, זורים מלח ופלפל וכמה עלי רוזמרין. אופים 35 דקות. מוציאים ומצננים קצת.
  2. מניחים את פלחי תפוחי האדמה והארטישוק הירושלמי בתבנית, מטפטפים מעט שמן זית, זורים מלח ופלפל וכמה עלי רוזמרין ואופים 50 דקות. מוציאים ומצננים קצת.
  3. שמים את הארטישוקים בסיר, מכסים במים ומבשלים כ‭40-‬ דקות. קולפים את העלים, מנקים משערות ושומרים את לבבות הארטישוק.
  4. הרוטב: שמים את כל מרכיביו בצנצנת, סוגרים ומנערים היטב לרוטב אחיד.
  5. היוגורט: שמים את כל מרכיבי היוגורט המתובל בקערה ומערבבים היטב לרוטב אחיד.
  6. ההרכבה: מניחים בצלחת עמוקה את כל הירקות. יוצקים מעל את הרוטב ומערבבים קלות. מגישים לצד קערת היוגורט המתובל.

 

 

סלט אסייתי חם

 

מרכיבים (6 מנות)

  • 2 כפות בוטנים קלופים
  • 2 כפות שמן
  • 250 גרם חזה עוף, חתוך לנתחים דקים
  • 100 גרם אטריות נודלס דקיקות
  • 1 פלפל אדום, חתוך למקלונים דקיקים
  • 1 פלפל צהוב, חתוך למקלונים דקיקים
  • 1 פלפל ירוק, חתוך למקלונים דקיקים
  • 2 גזרים, קלופים וחתוכים למקלונים דקיקים
  • ‭1/4‬ ראש כרוב, פרוס דק מאוד
  • 2 כפות נבטים סיניים

 

לרוטב

  • 2 כפות שמן שומשום
  • 2 כפות סויה
  • 1 כפית סוכר חום
  • 1 כף חמאת בוטנים
  • 2 שיני שום, קלופות וכתושות
  • 1 כפית חומץ בן יין
  • 1 כף רוטב צ'ילי מתוק

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור לחום גבוה ‭200)‬ מעלות).
  2. זורים את הבוטנים בתבנית קטנה ואופים כ‭10-‬ דקות, עד שהם שחומים קלות. מוציאים ומצננים.
  3. יוצקים כף אחת מהשמן למחבת ומחממים. מוסיפים את רצועות העוף ומטגנים ‭7-5‬ דקות, עד שהן משנות את צבען ועשויות.
  4. מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן ומסננים.
  5. הרוטב: שמים את כל מרכיביו בקערה קטנה ומערבבים היטב לרוטב אחיד.
  6. יוצקים את כף השמן שנותרה למחבת עמוקה או לווק ומטגנים קלות את מקלוני הירקות ואת הכרוב כ‭3-‬ דקות. מוסיפים את העוף והאטריות ומטגנים עוד כדקה. מוסיפים את הרוטב, מערבבים בעדינות ומסירים מהכיריים.
  7. מעבירים לקערת הגשה, מפזרים את הנבטים, זורים את הבוטנים ומגישים מיד.