סלט חסה משודרג

4-6 מנות

 

מרכיבים

  • חסה עגולה שטופה ונקייה, חתוכה לרצועות דקות
  • בצל סגול פרוס דק
  • גזר אחד חתוך לגפרורים
  • צרור כוסברה קצוצה
  • קולורבי אחד חתוך לגפרורים
לרוטב

  • 1/2 כוס סויה בהירה
  • 1 כף סוכר חום
  • 1 כף שמן סומסום
  • 1 ס"מ ג'ינג'ר מגורד
  • חבילת אצות נורי לסושי
  • מעט בוטנים

 

אופן ההכנה

1. מערבבים את כל חומרי הסלט

2. מערבבים את חומרי הרוטב ומוסיפים לסלט

3. מסדרים מעט מהסלט בעלי הנורי ומגלגלים לקונוס, מפזרים מעט בוטנים מלמעלה

 

מסבחה של בשר טלה גרגרי חומוס וטחינה מלאה

6 מנות

 

מרכיבים

  • 1/2 ק"ג גרגרי חומוס מושרים במשך לילה
  • 1 כף גדושה כמון
  • 8 שיני שום קצוצות
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • פלפל חריף ירוק פרוס דק
  • מיץ מלימון שלם
  • 1 כוס טחינה מלאה גולמית
  • 1/2 ק"ג בשר טלה טחון
  • 1/4 כוס שמן זית
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • מלח
  • פלפל
  • 1/2 כפית סודה לשתייה

 

אופן ההכנה

1. בסיר בינוני מביאים לרתיחה את גרגרי החומוס והסודה לשתייה עם 2 ליטר מים. מנמיכים להבה ומבשלים כשעה

2. במחבת כבדה מטגנים בצל בשמן זית עד להזהבה. מוסיפים את הבשר, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים כחמש דקות נוספות

3. להגשה: בצלחת הגשה גדולה שמים את גרגרי החומוס, מתבלים בשום, כמון, לימון, מלח, פלפל חריף ושמן זית. יוצקים את הבשר ומוסיפים את הטחינה

4. מסדרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים עם פיתות טריות

 

מקפא פירות יער ויוגורט

4-6 מנות

 

מרכיבים

  • 350 גרם פירות יער קפואים
  • 1 כף סוכר
  • 1/2 כוס יוגורט
  • גרידת תפוז מקליפה אחת

 

אופן ההכנה

1. טוחנים את כל המצרכים במעבד מזון

2. מעבירים לתבניות סיליקון קטנות ומקפיאים בין 3 ל-4 שעות

 

שאלות, הערות והצעות לשפים ולהפקת התוכנית אפשר לשלוח למייל info@haimtov.co.il