בכרתים עושים חיים, ותושבי האי היווני המפורסם ידועים באריכות ימים. ככה זה כשהשמש מחייכת, הים מסביב כחול ובצלחת יש שפע של ירקות טריים, שמן זית, גבינות בטעם גן עדן, יין ודאקוס. כן, דאקוס: פרוסות לחם קלוי ספוגות בשמן זית וברסק עגבניות, מאלה שמטפטפות על הסנטר בכל נגיסה, עם גבינת פטה מלמעלה ואורגנו בשביל מצב הרוח. כמה פשוט - ככה טעים. כפי שאמרנו, הם כבר יודעים לעשות חיים. עכשיו הגיע תורכם.

 

מרכיבים (2 מנות)

  • 2 פרוסות לחם מדגנים מלאים (שיפון, שעורה או חיטה מלאה)
  • שמן זית לפי הצורך
  • 2 עגבניות גדולות בשלות
  • 1/2 כוס גבינת פטה כבשים 5% שומן, מגוררת
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • אורגנו יבש לפי הטעם

 

אופן ההכנה

  1. מחממים מחבת פסים על אש גבוהה. מושחים את פרוסות הלחם בשמן זית משני הצדדים וקולים אותן עד שהן מזהיבות קלות. לחלופין, אפשר לקלות את פרוסות הלחם בתנור או בטוסטר אובן שחוממו מראש ל-200 מעלות במצב גריל. מניחים לפרוסות להתקרר ולהתקשות במשך כ-10 דקות.
  2. בזמן שהפרוסות מתקררות מגררים את העגבניות בפומפייה. מניחים את הרסק במסננת כדי להיפטר מנוזלים.
  3. יוצקים את רסק העגבניות על הפרוסות הקלויות. מפזרים בנדיבות את גבינת הפטה, מזלפים מעל שמן זית ומתבלים בפלפל שחור ובאורגנו.

 

גיוון

  • אפשר להעשיר את הדאקוס בעירית קצוצה, בזיתים שחורים, בעלי בזיליקום או פטרוזיליה קצוצים או בצלפים.

 

  • המתכון באדיבות גבינות "פיראוס" של תנובה