שקשוקת פלא

4-6 מנות

 

מרכיבים

  • ½ כוס שמן
  • תפוחי אדמה לטיגון
  • ½ כף שום כתוש
  • 4 עגבניות חתוכות לקוביות
  • 1 קופסת רסק עגבניות קטנה
  • ½ כוס מים
  • קורט כמון
  • 1 כף פפריקה חריפה
  • 8 גרגירי קימל
  • נקניקיות מרגז (כמספר הסועדים)
  • ביצים (כמספר הסועדים)
  • מלח

 

אופן ההכנה

1. מחממים שמן בסיר ומטגנים את השום הכתוש שתי דקות.

2. מוסיפים את העגבניות ומבשלים שבע דקות נוספות.

3. מוסיפים את רסק העגבניות, חצי כוס מים, מתבלים ומבשלים חמש דקות נוספות.

4. מוסיפים את נקניקיות המרגז ומבשלים חמש דקות נוספות.

5. שוברים את הביצים אחת-אחת ומחליקים אותן אל השקשוקה.

6. מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה לשמונה דקות נוספות.

 

פילה עגל ממולא באגוזים

4-6 מנות

 

מרכיבים

  • פילה בקר במשקל של 1 ק"ג

למילוי

  • 2 בצלים קצוצים ומטוגנים במעט שמן זית
  • 1 כוס אגוזי מלך קצוצים
  • מלח
  • פלפל
  • 1 כפית זרעי כוסברה טחונים
  • 1 כף שומשום קלוי

 

אופן ההכנה

1. מערבבים את חומרי המילוי.

2. בעזרת סכין יוצרים חור במרכז הפילה לכל האורך ומכניסים לתוכו את תערובת האגוזים.

3. מתבלים את הנתח במלח ופלפל, וצולים בחום של 250 מעלות כעשרים דקות.

4. פורסים ומגישים.

 

קציפת ורדים

4-6 מנות

 

מרכיבים

  • 125 מ"ל חלב
  • 125 מ"ל שמנת מתוקה
  • 2 דפי ג'לטין
  • 70 גרם סוכר
  • 4 חלמונים
  • 2 כפות תמצית מי ורדים טובה
  • 250 מ"ל שמנת + 2 כפות סוכר

 

אופן ההכנה

1. בסיר קטן מביאים לרתיחה את השמנת והחלב.

2. מוסיפים את דפי הג'לטין ומערבבים היטב.

3. בקערה נפרדת שמים את החלמונים, מוסיפים את הסוכר ומערבבים בכף עץ.

4. עושים השוואת טמפרטורות בין החלב לשמנת לחלמונים ומקררים.

5. מקציפים את השמנת המתוקה עם יתרת הסוכר ומי הורדים לקצפת אחידה.

6. מקפלים את הקצפת לתערובת החלמונים.

7. מחלקים לצנצנות הגשה ומקררים לפחות כשעתיים.

8. מגישים עם מעט שוקולד מריר מגורד ואגוזים מסוכרים.

 

שאלות, הערות והצעות לשפים ולהפקת התוכנית אפשר לשלוח למייל  info@haimtov.co.il