עוגת תפוזים מזוגגת
עוגה עם מרכיב מפתיע, שמעניק לה צבע ולחות.
מרכיבים
תבנית אינגליש קייק או תבנית מסולסלת בקוטר 18 ס"מ
- 1 בטטה גדולה, קלופה
- 1 כוס (100 גרם) שקדים טחונים
- 1/2 כוס (70 גרם) קמח תפוחי אדמה
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1 כפית סודה לשתייה
- 1/8 כפית מלח
- 2/3 כוס (140 גרם) סוכר
- קליפה מגוררת מתפוז אחד
- 1/2 כוס שמן
- 2 ביצים
- 4 כפות מיץ תפוזים
לזיגוג
- 1 שקית (100 גרם) אבקת סוכר
- 5-3 כפות מיץ תפוזים
לעיטור
- סרטים (זסטים) מקליפת תפוז
אופן ההכנה
- מאדים, מבשלים או אופים את הבטטה עד שהיא רכה. מועכים למחית.
- ממלאים כוס במחית הבטטה (ביתרה אין צורך) ומניחים בצד.
- מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים את התבנית.
- מערבבים בקערה את המרכיבים היבשים - השקדים, הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח.
- בקערה נפרדת טורפים את הסוכר, קליפת התפוז, השמן, הביצים ומיץ התפוזים. מעבירים לקערת המרכיבים היבשים ומערבבים למרקם אחיד.
- מוסיפים את מחית הבטטה ומערבבים לתערובת אחידה.
- יוצקים את התערובת לתבנית ואופים 40-35 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי. מוציאים ומניחים לצינון לטמפרטורת החדר.
הזיגוג
- שמים בקערה את אבקת הסוכר. מוסיפים בהדרגה את מיץ התפוזים ומערבבים רק עד שמתקבל מרקם סמיך אך נוזלי. מזלפים את הזיגוג על העוגה.
- מפזרים את קליפות התפוז ומגישים.
איך שומרים?
- עד 3 ימים בכלי סגור בטמפרטורת החדר (בקיץ, עדיף במקרר).
עוד מתכונים לפסח בערוץ האוכל של Xnet:
- מתכונים לפסח בזיל הזול: ליל סדר בלי מינוס בבנק
- ליל סדר אקספרס: כך תכינו במהירות ארוחת חג מרשימה
- פשטידות בשר לפסח (וגם אורז): תוספות קלות להכנה לליל הסדר
- מכבד קצוץ ועד חרוסת: מתכוני פסח קלאסיים
- פשטידות תפוחי אדמה: מושלמות לפסח, נהדרות כל השנה
עוגת גבינה, שוקולד וקצפת
מרכיבים
תבנית בקוטר 26 ס"מ
- 750 גרם גבינה לבנה 9%שומן
- 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה
- 5 ביצים
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 1 כפית תמצית וניל משובחת
- 1/8 כפית מלח
- 1/3 כוס קורנפלור או קמח תפוחי אדמה
- 100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
- 2 כפות אבקת קקאו
לציפוי
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
- 1 כף סוכר
- 10 תותים נקיים, פרוסים
אופן ההכנה
העוגה
- מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות). משמנים את התבנית.
- שמים בקערה את הגבינה, השמנת, הביצים, הסוכר, תמצית הווניל והמלח וטורפים.
- מעבירים מחצית מכמות הקרם לקערה נפרדת. מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים.
- ממיסים את השוקולד. במיקרוגל: מחממים 30 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד נמס לגמרי. בסיר: שמים את השוקולד בסיר קטן, ומניחים אותו מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בסיר הקטן). מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
- מוסיפים את השוקולד המומס למחצית השנייה של הקרם (ללא הקורנפלור) ומערבבים למרקם אחיד. מוסיפים את אבקת הקקאו ומערבבים.
- יוצקים את הקרם הלבן לתבנית. יוצקים עליו את קרם השוקולד.
- אופים כשעה, עד שהעוגה מתייצבת אך עדיין רוטטת במרכזה. מוציאים, מצננים לגמרי ומאחסנים במקרר שלוש שעות לפחות (ועד יומיים).
הציפוי
- לפני ההגשה שמים בקערת המערבל את השמנת והסוכר ומקציפים לקצפת יציבה.
- מצפים את העוגה, מפזרים פרוסות תותים ומגישים.
איך שומרים?
- ללא הקצפת והתותים, עד 4 ימים, בכלי סגור במקרר.
עוגת מוקה-קרמל עם קרם קפה
מרכיבים
16 יחידות בתבנית מאפינס או עוגה אחת בתבנית בקוטר 26 ס"מ
- 200 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
- 200 גרם שוקולד לבן, שבור לקוביות
- 1 כוס אספרסו או 1 כף קפה נמס מומס ב-1/4 כוס מים רותחים
- 2/3 כוס (150 גרם) סוכר חום
- 6 ביצים
- 1/2 כוס (50 גרם) שקדים טחונים
- 1/2 כוס (70 גרם) קורנפלור
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 1/8 כפית מלח
לקרם
- 1 מכל (250 גרם) שמנת מתוקה
- 1 כפית אבקת קפה נמס
- 1 כף סוכר
- 1/8 כפית מלח
להגשה
- שקדים קלויים
- שבבי שוקולד
אופן ההכנה
- מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות). משמנים את התבנית.
- ממיסים את השוקולד והחמאה. במיקרוגל: מחממים 30 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד והחמאה נמסים לגמרי. בסיר: שמים את השוקולד והחמאה בסיר קטן, ומניחים אותו מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בסיר הקטן). מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד והחמאה נמסים לחלוטין.
- מוסיפים לתערובת השוקולד והחמאה את הקפה ומערבבים. מוסיפים את הסוכר ומערבבים. מוסיפים את הביצים זו אחר זו, וטורפים היטב לאחר כל הוספה.
- מוסיפים לתערובת גם את השקדים, הקורנפלור, אבקת האפייה והמלח ומערבבים היטב.
- אם משתמשים בתבנית שקעים: יוצקים את התערובת לשקעים, עד ל-2/3 מגובהם, ואופים 25־30 דקות – עד שקיסם הננעץ במרכז המאפינס יוצא נקי. אם משתמשים בתבנית גדולה: יוצקים את התערובת לתבנית ואופים כ-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
- מוציאים מהתנור ומצננים.
הקרם וההגשה
- שמים בסיר קטן 1/4 כוס מהשמנת ואת הקפה ומחממים עד שהקפה נמס ומתקבל נוזל אחיד.
- מאחסנים במקפיא כ-30 דקות, עד שהנוזל קר אך לא קפוא.
- מעבירים את התערובת הקרה לקערת המערבל. מוסיפים את יתרת השמנת המתוקה, את הסוכר ואת המלח, ומקציפים לקצפת רכה.
- עורמים מהקרם על העוגה, מפזרים שקדים ושבבי שוקולד, ומגישים.
איך שומרים?
- ללא הקרם, עד 3 ימים בכלי סגור (בקיץ, עדיף במקרר).
עוגת שוקולד עם שמן זית
מרכיבים
תבנית אינגליש קייק
- 5 כפות (50 גרם) קורנפלור
- 2 כפות (15 גרם) אבקת קקאו
- 1/8 כפית מלח
- 1 כפית אבקת אפייה
- 50 גרם שוקולד מריר, קצוץ
- 100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
- 1/2 כוס שמן זית בעל ארומה עדינה
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- 3 ביצים
לציפוי
- אבקת קקאו
אופן ההכנה
- מחממים את התנור לחום בינוני־נמוך (160 מעלות). משמנים את התבנית.
- מערבבים בקערה את הקורנפלור, הקקאו, המלח, אבקת האפייה והשוקולד הקצוץ.
- ממיסים את קוביות השוקולד. במיקרוגל: מחממים 30 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד נמס לגמרי. בסיר: שמים את השוקולד בסיר קטן, ומניחים אותו מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בסיר הקטן). מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
- מוסיפים לשוקולד המומס את שמן הזית והסוכר וטורפים. מוסיפים את הביצים, זו אחר זו, וטורפים היטב לאחר כל הוספה.
- מוסיפים גם את תערובת הקורנפלור והקקאו וטורפים לתערובת אחידה.
- אופים 30-25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים (יש להיזהר מאפיית יתר). מוציאים, מצננים, בוזקים קקאו ומגישים.
איך שומרים?
- עד 3 ימים בכלי סגור בטמפרטורת החדר (בקיץ, עדיף במקרר).
עוגת תפוחים ואגוזים
מרכיבים
תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ
- 5 ביצים גדולות
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 2 2/3 כוסות (265 גרם) אגוזי מלך טחונים
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 1/2 כפית קינמון טחון
- אפשרות: 1/4 כפית אגוז מוסקט
- אפשרות: 1/4 כפית ציפורן
- 1/8 כפית מלח
- 130 גרם חמאה מומסת, לא חמה
- 4 תפוחי עץ קלופים, מגולענים ופרוסים לפרוסות בעובי 3 מ"מ
- להגשה: אבקת סוכר
אופן ההכנה
- מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות). משמנים את התבנית.
- שמים את הביצים בקערה וטורפים היטב, עד שנוצרות בועות אוויר. מוסיפים את הסוכר וטורפים עד שמתקבלת בלילה תפוחה ובהירה (אפשר להשתמש במיקסר, אך לא חובה).
- בקערה נפרדת מערבבים את האגוזים, אבקת האפייה והתבלינים. מוסיפים לבלילת הביצים ומערבבים בתנועות קיפול עדינות.
- מניחים בצד 8 פרוסות תפוח. מוסיפים לקערה את שאר התפוחים ואת החמאה, ומערבבים בתנועות קיפול עדינות.
- יוצקים את התערובת לתבנית ומניחים עליה את פרוסות התפוח ששמרנו בצד.
- אופים כשעה, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
- מוציאים מהתנור, מצננים, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
איך שומרים?
- עד 3 ימים, בכלי סגור במקרר.
עוגת קוקוס ופירות יער
מרכיבים
תבנית בגודל30X20 ס"מ
- 100 גרם חמאה, רכה
- 1/4 כוס שמן
- 1 1/4 כוסות (250 גרם) סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 4 ביצים גדולות, טרופות
- 1/2 כוס חלב
- 1/2 כוס (50 גרם) שקדים טחונים
- 1/2 כוס (70 גרם) קמח תפוחי אדמה
- 1/2 כוס קמח אורז
- 1 1/2 כוסות שבבי קוקוס
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/8 כפית מלח
- 1 חבילה (300 גרם) פירות יער מוקפאים, מופשרים
אופן ההכנה
- מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- שמים בקערה את החמאה, השמן, הסוכר, תמצית הווניל, הביצים והחלב וטורפים.
- שמים בקערה נפרדת את שאר המרכיבים, למעט פירות היער, ומערבבים. מוסיפים את תכולת קערת החמאה והשמן ומערבבים רק עד לקבלת מרקם אחיד.
- מסננים את פירות היער מנוזלים. מוסיפים לתערובת ומערבבים קלות, לפיזור אחיד.
- יוצקים לתבנית ואופים כ־35 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מוציאים ומצננים.
- הופכים את העוגה על צלחת הגשה, מסירים את נייר האפייה ומגישים.
איך שומרים?
- עד 4 ימים, בכלי סגור בטמפרטורת החדר.