בני סיידא כבר פרסם יותר מ-50 ספרי בישול, אבל הוא לא נח לרגע (ומבחינתנו – טוב שכך). לקראת פסח הוא הוציא ספר נוסף, המוקדש למנות מהירות לחג - מסלטים ועד קינוחים.

 

בחרנו להביא כאן מתוך הספר שלוש תוספות, שכל אחת מהן יכולה גם להיות ארוחה שלמה.

 

 

עוד מתכונים לפסח בערוץ האוכל של Xnet:

 

 

פשטידת מצות, בשר ופטריות

 

מרכיבים

תבנית מלבנית בגודל 20x30 ס"מ

 

  • 2 חצילים
  • 3 פלפלים אדומים
  • 3-2 כפות שמן
  • 2 כרשים (החלק הלבן בלבד) קצוצות
  • 300 גרם פטריות שמפיניון פרוסות
  • 4 מצות
  • 600 גרם בשר בקר טחון
  • 100 גרם צנוברים, קלויים קלות במחבת יבשה
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 4 ביצים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כוס שמן חם (לאפייה)

 

אופן ההכנה

  1. קולים את החצילים והפלפלים. על הכיריים: צולים כ-10 דקות מכל צד על אש גלויה, עד שהם מתרככים (כדי להימנע מלכלוך, אפשר לעטוף את הירקות בנייר כסף – זמן הקלייה יתארך ל-30-20 דקות מכל צד). בתנור: מחממים את התנור לטמפרטורה המקסימלית במצב גריל. דוקרים את החצילים בכמה מקומות, מניחים את הירקות בתבנית ומכניסים למדף העליון בתנור. כשהקליפה נחרכת (לאחר 30-20) דקות הופכים אותם, וממשיכים בקלייה עד שהם מתרככים. שיטה פשוטה יותר (אך פחות טעימה) היא לקלות את הירקות במשך כשעה ב-190 מעלות. (לעוד טיפים להכנת חצילים קלויים – לחצו כאן)
  2. מצננים את הירקות, קולפים וקוצצים.
  3. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.
  4. מחממים במחבת רחבה את השמן, ומטגנים את הכרשה על אש בינונית־גבוהה תוך ערבוב כדקה. מוסיפים את הפטריות ומטגנים 5-3 דקות. מעבירים לקערה.
  5. מפוררים את המצות לתוך קערה נפרדת. יוצקים עליהן מים רותחים ומשהים 4 דקות. מסננים וסוחטים היטב. מעבירים לקערת הפטריות, מוסיפים את כל המרכיבים, פרט לשמן החם, ומערבבים.
  6. יוצקים לתבנית את התערובת. יוצקים מעל את השמן החם ואופים 40 דקות, עד להזהבה. מגישים חם.

 

 

פסטל דֶל־פסח – מאפה מצות ובשר

 

מרכיבים

תבנית בגודל 25x30 ס"מ

 

למלית

  • 2 חצילים
  • 1/4 כוס שמן
  • 2 בצלים גדולים קצוצים דק
  • 1 כרשה (החלק הלבן בלבד), קצוצה
  • 800 גרם בשר בקר טחון
  • 5 כבדי עוף, קצוצים
  • 100 גרם צנוברים, קלויים קלות במחבת יבשה
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

 

לשכבת המצות

  • 8 מצות
  • 4 ביצים טרופות
  • 3 בצלים ירוקים קצוצים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 4 כפות שמן

 

אופן ההכנה

  1. קולים את החצילים. על הכיריים: צולים את החצילים כ-10 דקות מכל צד על אש גלויה, עד שהם מתרככים (כדי להימנע מלכלוך, אפשר לעטוף את החצילים בנייר כסף – זמן הקלייה יתארך ל-30-20 דקות מכל צד). בתנור: מחממים את התנור לטמפרטורה המקסימלית במצב גריל. דוקרים את החצילים בכמה מקומות, מניחים אותם בתבנית ומכניסים למדף העליון בתנור. כשהקליפה נחרכת (לאחר 30-20) דקות הופכים אותם, וממשיכים בקלייה עד שהם מתרככים. שיטה פשוטה יותר (אך פחות טעימה) היא לקלות את החצילים במשך כשעה ב-190 מעלות. (לעוד טיפים להכנת חצילים קלויים – לחצו כאן)
  2. מקלפים את החצילים הקלויים וקוצצים אותם.
  3. מחממים במחבת גדולה את השמן. מוסיפים את הבצל והכרשה ומטגנים על אש בינונית־גבוהה כ-6 דקות, עד שהם מזהיבים.
  4. מוסיפים את הבשר הטחון והכבד ומטגנים כמה דקות, עד להשחמה.
  5. מוסיפים את החצילים הקלויים והצנוברים, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. מסירים מהאש ומוסיפים את הפטרוזיליה.
  6. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  7. טובלים את המצות במים כ-10 שניות. מפוררים אותן לפיסות קטנות ושמים בקערה. מוסיפים לקערה את הביצים, הבצל הירוק, מלח ופלפל ומערבבים.
  8. שוטחים בתבנית מחצית מתערובת המצות. שוטחים מעל את המלית ומעל את תערובת המצות שנותרה. מטפטפים מעל את 4 כפות השמן.
  9. אופים כ-30 דקות, עד להזהבה.

 

  

פילאף פרגיות ופירות מיובשים

 

מרכיבים (כ-10 מנות)

  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 בצלים קצוצים
  • 2 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 700 גרם נתחי פרגיות (ירך עוף ללא עור ועצם), חתוכים לקוביות בגודל בינוני
  • 2 כוסות אורז בסמטי
  • 400 גרם (2/3 2 כוסות) פירות יבשים שונים, חתוכים לגודל אחיד (כגון צימוקים, חמוציות, משמשים או שזיפים)
  • 1 כוס אפונה קפואה
  • 1 כוס עשבי תיבול קצוצים (כגון פטרוזיליה, שמיר או עירית)
  • 1/2 3 כוסות מרק עוף צח
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 כף ראס אל־חנות (תערובת תבלינים)

 

להגשה

  • 200 גרם (2 כוסות) פיצוחים קלויים (כגון קשיו, לוז, שקדים או צנוברים)

 

אופן ההכנה

  1. מחממים בסיר רחב את שמן הזית. מוסיפים את הבצל והגזר ומטגנים 5 דקות. מוסיפים את הפרגיות ומטגנים 5 דקות נוספות.
  2. מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית 15 דקות, תוך ערבוב מדי פעם.
  3. מוסיפים לסיר את יתרת המרכיבים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על אש קטנה 20 דקות.
  4. מסירים מהאש ומשהים 15 דקות בלי להסיר את המכסה.
  5. מערבבים את תכולת הסיר ומפזרים מעל את הפיצוחים. מגישים חם.

 

  • מתוך הספר "פסח ברגע" בהוצאת "מודן"