השומר מכיל פיטוכימיקל ייחודי הקרוי אנטול, שמעכב תהליכי דלקת ומונע סרטן. הוא עשיר בחומצה פולית ואשלגן, התורמים להורדת לחץ דם ושמירה על הלב. בנוסף, הוא עשיר בסיבים תזונתיים התורמים לפעילות מערכת העיכול. לפי הרפואה העממית הוא תורם למניעת נפיחות במערכת העיכול. (ליאורה חוברה, דיאטנית קלינית)

 

  

שומר אפוי עם תפוז

 

  • אפשר להכין מראש ולשמור עד 4 ימים במקרר

 

 

המרכיבים (4 מנות/ 175 קלוריות למנה)

 

  • 1 ק"ג ראשי שומר
  • 2 תפוזים לא קלופים, חתוכים לחצי ולפרוסות דקות
  • ‭1/4‬ כוס שמן זית
  • 2 כפיות מיץ לימון
  • 1 כף מלח גס
  • מעט פלפל שחור גרוס

 

ההכנה

 

‭.1‬ מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). מנקים את השומר ומקלפים את השכבה החיצונית. קוטמים את הגבעולים קרוב לגוף השומר. חותכים לחצי לאורכו ואחר כך לשלושה משולשים ומעבירים לקערה.

‭.2‬ מוסיפים לקערה את פרוסות התפוז, שמן הזית, מיץ הלימון, המלח והפלפל ומערבבים. מעבירים את תכולת הקערה לתבנית אפייה ואופים 20 דקות עד הזהבה קלה, מוציאים מהתנור ומגישים חם.

 

>> עוד מתכונים דיאטטיים ובריאים