פנקייקס בננות ופטל אדום

פנקייקס נפלאים, שאפשר להגיש עם רוטב פירות יער, או "רק" לצד סירופ מייפל. חשוב להוסיף את הפטל ממש לפני ההיפוך במחבת, כדי שהפנקייק לא ייצבע בוורוד־סגול. מומלץ להכין את המנה במחבת ייעודית לפנקייקס, או בטבעות עם ידית שניתן להניח במחבת טפלון.

 

המרכיבים

15 יחידות בקוטר 8 ס"מ

75 גרם חמאה

1/4 1 כוסות (175 גרם) קמח

1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה

1/8 כפית מלח

2 ביצים גדולות

3 כפות שטוחות סוכר

1/2 כוס (120 מ"ל) חלב 3% שומן

1 כפית תמצית וניל או 1/2 כפית משחת וניל

2/5 כוס (100 גרם, 1 יחידה בינונית קלופה) בננה רכה, מעוכה

כ־ 1/2 כוס (50 גרם) פטל אדום מוקפא

  • לטיגון: מעט חמאה
  • להגשה: רוטב פירות יער (ראו בהמשך), סירופ מייפל, סירופ שוקולד, תותים או פירות אחרים

 

ההכנה

1. Œשמים את החמאה בכלי מתאים ומחממים במיקרוגל בהדרגה, כ־30 שניות בכל פעם, עד שהחמאה נמסה.

2. מנפים לקערה, במסננת או בנפה, את הקמח, אבקת האפייה והמלח. מערבבים ומניחים בצד.

Ž3. שמים בקערת המערבל את הביצים והסוכר ומקציפים במהירות גבוהה כ־3 דקות, לבלילה תפוחה ובהירה. מוסיפים את החלב והווניל וממשיכים להקציף. מוסיפים את החמאה המומסת, ואחריה את הבננה, מקציפים היטב בין ההוספות. מורידים את מהירות המערבל ומוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח. מערבלים רק עד שהוא נטמע בעיסה ולא יותר.

4. מחממים מחבת על להבה בינונית־גבוהה. משמנים במעט חמאה בעזרת מברשת סיליקון.

5. יוצקים לכל שקע או רינג מהבלילה, עד ל־3/4 מגובהו, ומטגנים כחצי דקה – דקה, עד שמופיעות בועות במרכז הפנקייק. מניחים על הפנקייק 3-2 יחידות פטל והופכים בעזרת מרית או סכין. מנמיכים את הלהבה לנמוכה־בינונית, ומטגנים עוד כחצי דקה – דקה תוך שלוחצים מעט על הפנקייק במרית, כדי לוודא שכולו ייטגן היטב.

‘מניחים את הפנקייקס בצלחת, זה על זה - לשמירת החום. מגישים עם רוטב פטל (להלן) או תוספת אחרת.

 

  • איך שומרים?

עד יומיים, במקרר. מחממים כל פנקייק במשך כ־20 שניות במיקרוגל. אפשר גם להקפיא ולהפשיר בחימום של כ־50-40 שניות במיקרוגל.

---

מאפינס בננות חמוציות וגרעיני דלעת

בריאים יותר, עסיסיים וטעימים מאוד.

המרכיבים 12 יחידות

לשימון: מעט שמן זרעי ענבים (להשיג בחנויות טבע) או קנולה

1 כוס + 3 כפות (180 גרם) קמח מלא

3/4 כוס (100 גרם) קמח לבן

1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה

1/8 כפית מלח

2 ביצים גדולות

3/4 כוס דחוסה (180 גרם) סוכר חום

1/2 כוס שמן זרעי ענבים או שמן צמחי נייטרלי אחר

1 גביע (200 מ"ל) יוגורט (מומלץ יוגורט עזים מלא, 3.8% שומן)

1 כוס + 1 כף (280 גרם, 2 יחידות גדולות מאוד, קלופות) בננות רכות, מעוכות

לעיטור: 1/4 כוס גרעיני דלעת קלופים

1/2 כוס (60 גרם) חמוציות מיובשות (רצוי ללא סוכר)

 

ההכנה

1.Œ מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות) ומשמנים את שקעי התבנית.

2. שמים בקערה קטנה את שני סוגי הקמח, אבקת האפייה והמלח ומערבבים. מניחים בצד.

3.Ž שמים בקערת המערבל את הביצים והסוכר ומקציפים 5-4 דקות, לבלילה תפוחה. מוסיפים את השמן ומקציפים עוד כדקה. מוסיפים את היוגורט והבננות ומקציפים עוד כחצי דקה. מנמיכים את מהירות המערבל לאטית ומוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח. מערבלים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה ולא יותר.

4. מעבירים כף גדושה מהעיסה לכל תבנית, מפזרים מעט חמוציות ומניחים עוד 2-1 כפות מהעיסה, כך שתמלא עד 3/4 מגובה התבנית. מפזרים את יתרת החמוציות ואת הגרעינים.

5. אופים כ־15 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. מוציאים, מצננים כ־20 דקות, מחלצים מהתבניות ומגישים.

 

  • איך שומרים?

עד 5 ימים בקופסה סגורה בטמפרטורת החדר (בקיץ – במקרר). אפשר גם להקפיא ולהפשיר בטמפרטורת החדר.

----

עוגת שיש עם בננות, קשיו ושוקולד

1 תבנית אינגליש קייק באורך 35 ס"מ, או 2 באורך 20 ס"מ

המרכיבים

100 גרם שוקולד מריר, רצוי עם 60% מוצקי קקאו, שבור לקוביות

1 כוס (100 גרם) אגוזי קשיו, לא קלויים

1 כוס (140 גרם) קמח

1/2 כפית אבקת אפייה

100 גרם חמאה, רכה

3/4 כוס + 2 כפות שטוחות (170 גרם) סוכר

3 ביצים גדולות

1/2 גביע (100 מ"ל) שמנת חמוצה 15% שומן

1 כוס (250 גרם, כ־3 יחידות) בננות בשלות, מעוכות

 

ההכנה

1.Œ מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות) ומשמנית את התבנית.

2. שמים את השוקולד בכלי מתאים ומחממים בהדרגה במיקרוגל, עד לקבלת קרם חלק.

3.Ž שמים את אגוזי הקשיו במעבד המזון, מוסיפים כף מהקמח וטוחנים לאבקה. מוסיפים את יתרת הקמח ואת אבקת האפייה, ומעבדים או מערבבים כמה שניות.

4. שמים בקערת המערבל את החמאה והסוכר ומקציפים במהירות גבוהה, לקרם אחיד וחלק. מוסיפים את הביצים, בזו אחר זו, ומקציפים לבלילה תפוחה ובהירה. מוסיפים את השמנת החמוצה ומקציפים עד שהיא נטמעת. מוסיפים את הבננות ומערבלים. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבלים עד שמתקבלת עיסה אחידה ולא יותר.

5. מעבירים כף גדושה מהעיסה לקרם השוקולד ומערבבים במהירות. מעבירים עוד 3 כפות ומערבבים.

6.‘ יוצקים את עיסת הבננות לתבנית ומיישרים. יוצקים עליה את קרם השוקולד ובעזרת מזלג או קצה סכין מסמנים שמיניות ליצירת דוגמת שיש.

7.’ אופים 35-30 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. מוציאים, מצננים כשעה ומגישים.

 

איך שומרים?

עד 3 ימים, מכוסה, בטמפרטורת החדר (בקיץ – במקרר). ר גם להקפיא ולהפשיר בטמפרטורת החדר.

 

קרם מסקרפונה עם בננות מקורמלות וקראמבל שקדים

המרכיבים 7-6 מנות

לקרם מסקרפונה

1 קופסה (250 גרם) גבינת מסקרפונה

1 קופסה (250 גרם) גבינה לבנה 9% שומן

1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 32% שומן

1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר, מנופה

לקראמבל

100 גרם שקדים טחונים

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

3/4 כוס (100 גרם) קמח

100 גרם חמאה קרה מאוד, חתוכה לקוביות

1/3 כוס (35 גרם) שבבי שקדים מולבנים

לבננות המקורמלות

6-5 בננות גדולות, קלופות

6 כפות (70 גרם) סוכר חום בהיר (דממרה)

1/3 כוס + 1 כף (90 מ"ל) שמנת מתוקה 32% שומן

30 גרם חמאה

 

ההכנה

1.Œ הקרם: שמים בקערה את המסקרפונה והגבינה הלבנה וטורפים היטב לקרם חלק.

2. שמים בקערת המערבל את השמנת המתוקה ואבקת הסוכר ומקציפים לקצפת. מוסיפים את הגבינות ומקציפים קלות, עד לאיחוד. מכסים את הקערה ומאחסנים במקרר עד להגשה (עד 5 שעות).

3.Ž הקראמבל: מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות) ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

4. שמים בקערת מעבד המזון את השקדים הטחונים, הסוכר והקמח ומעבדים קצרות לתערובת אחידה. מוסיפים א החמאה ומעבדים רק עד שנוצרים פירורים ולא יותר. מעבירים לתבנית, מוסיפים את שבבי השקדים ומערבבים בעדינות (מפוררים גושי בצק קטנים, אם יש).

5. אופים כ־10 דקות, מערבבים בכף עץ ואופים 5 דקות נוספות, עד שהפירורים מזהיבים. מוציאים ומצננים מעט.

6. הבננות: פורסים אותן לעיגולים ברוחב 1-1/2 ס"מ.

’מחממים בווק או במחבת עמוקה את הסוכר. כשהסוכר מתחיל להתקרמל מערבבים אותו בכף עץ עד לקבלת קרמל חלק. מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים במהירות עד לקבלת קרם חלק. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד להמסתה. מוסיפים את עיגולי הבננות, מערבבים בעדינות ומסירים מהכיריים.

“הרכבת המנה: מניחים בכל כוס 4-3 כפות גדושות מקרם המסקרפונה. מניחים עליו 2-1 כפות מהבננות. מפזרים מהקראמבל ומגישים מיד.

 

  • 5 טיפים טובים לאפייה עם בננות

1. אל תשאירו את הבננות בשקית הניילון שבה ארזתן אותן בחנות. הן יירקבו בה במהירות.

2. הבננות מגיעות לשיאן מבחינת אפייה, אחרי שהן עוברות את שיאן מבחינת אכילה– בננה רכה ו"דבשית" מדי לאכילה, היא הבננה הכי טובה להכנת מאפים וקינוחים.

3. הבננות כבר כל כך בשלות שהן עומדות להתאבד ואין לכם זמן להכין עוגה? קלפו אותן ואחסנו בקופסה סגורה היטב במקרר. הן יחזיקו מעמד עוד יום־יומיים.

4. במתכונים שלפניכם (מלבד בקינוח המסקרפונה), מומלץ מאוד לשקול במאזניים דיגיטליים את הבננות אחרי הקילוף, ולהקפיד על התאמה למשקל המופיע במתכון. בננה יכולה לשקול 90 גרם או 140 גרם – וההבדל משמעותי.

5. את הבננות במתכונים השונים יש למעוך למחית חלקה. ניתן לעשות זאת בעזרת מזלג ומומלץ בעזרת ממעך ייעודי לפירה. כוס בננות מעוכות שוקלת 250 גרם.