צ'אודר תירס הוא מרק אמריקאי סמיך, עשיר ופחמימתי, אך קל מאוד "להבריא" אותו. במקור מקרימים עם שמנת על מנת לקבל את המרקם המלטף, אשר משתלב נפלא עם רכות תפוחי האדמה ומתיקות התירס. אנחנו נוותר על השמנת, ונקרים עם קרם קשיו, מאגוזים לא קלויים.

 

עוד בהבראת מתכונים

 

>> מרק עגבניות וגריסים במרקם שמנתי

>> מרק בצל דיאטטי

>> מרק עדשים מהיר

 

 

ההתחלה דומה מאוד לכל התחלה טובה של מרק-מירפואה: ירקות שורש חתוכים באופן שווה ומוזהבים בסיר עם מעט שמן זית. בשלב זה אפשר להשתמש גם בירקות שורש אחרים כגון: גזר לבן (שהוא בעצם צהבהב ומתאים מאוד למרק זה), שורש סלרי, שורש פטרוזיליה. אפשר גם להחליף את הבצל בכרישה או להוסיף יחד עם הבצל (יש כעת כרישות צעירות ודקות בשווקים, כדאי לתפוס אותן לפני שהן גדלות והופכות סיביות).

 

לאחר שלב ההזהבה מוסיפים את הירקות שאין צורך להעמיק את טעמיהם: תפוח האדמה והתירס. אני ממליצה להשתמש בתפוח אדמה בהיר המתאים לבישול. לגבי התירס: אפשר להשתמש בתירס קפוא או בשימורים, אך לדעתי המרק טעים יותר אם משתמשים בתירס טרי, שגרעיניו הצהובים והעסיסיים עוברים מן הקלח אל הסיר.

 

אל תוותרו על היין הלבן, הוא חיוני לאיזון המתיקות של התירס ותפוחי האדמה.לאיזון טעמים מושלם נוסיף לקערת המרק גם בצל ירוק ורוטב חריף מסוג "הוט סוס" או "רד סוס" או טבסקו.

 

 

מרק צ'אודר תירס

 

  (צילום: גלי לופו אלטרץ)

 

  • 1 בצל קלוף
  • 1 גזר קלוף
  • 1 גבעול סלרי עסיסי
  • 1 כפית שמן זית
  • ¼ כפית טימין יבש
  • קורט פפריקה חריפה
  • ¼ כוס יין לבן יבש
  • ליטר מים (4 כוסות)
  • 3 קלחי תירס טרי (כוס וחצי)
  • 1 תפוח אדמה  חתוך לקוביות קטנות
  • 1 עלה דפנה
  • חופן אגוזי קשיו לא קלויים
  • 1 כוס מים רותחים
  • ½ כפית מלח
  • 1 גבעול בצל ירוק או עירית
  • רוטב חריף (הוט סוס או טבסקו) להגשה

 

ההכנה

 

1. חותכים את הבצל, הגזר והסלרי לקוביות קטנות (בגודל גרעין תירס). מניחים עם כפית שמן זית בסיר ומזהיבים על אש בינונית.

 

2. כשהירקות מתרככים ומזהיבים מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה, את הטימין והפפריקה חריפה וממשיכים בריכוך כחמש דקות.

 

3. מוסיפים את הנוזלים: יין לבן וליטר מים יחד עם עלה הדפנה ומרתיחים. מפרידים את גרעיני התירס מן הקלח עם סכין חדה, ומוסיפים למרק. מבשלים 20 דקות, עד שכל הירקות רכים אך לא מתפוררים.

 

4. טוחנים בבלנדר את אגוזי הקשיו הלא קלויים עם כוס המים הרותחים והמלח, עד יצירת קרם חלק, מוסיפים את הקרם למרק. טועמים ומתבלים במלח נוסף, לפי הצורך.

 

5. מגישים מקושט בעירית או בצל ירוק וזילוף של רוטב חריף.