מרכיבים (5-8 פנקייקס)

  • 1 כוס (140 גרם) קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 2 כפות (25 גרם) סוכר
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כוס (25 גרם) פרג שלם, לא טחון
  • 1 כף קליפת לימון מגוררת
  • 1 ביצה
  • 1 כוס רויון
  • 1 כף שמן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כפית תמצית שקדים (לא חובה)

 

להגשה

  • סירופ מייפל
  • שקדים פרוסים, קלויים קלות במחבת יבשה

 

אופן ההכנה

  1. שמים בקערה גדולה את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, הסוכר והמלח. מערבבים היטב. מוסיפים את הפרג וקליפת הלימון ומערבבים.
  2. טורפים את הביצה בקערה נפרדת. מוסיפים את הרויון, השמן והתמציות ומערבבים.
  3. מוסיפים את תערובת הקמח היבשה לבלילה ומערבבים רק עד לתערובת אחידה (ערבוב יתר יפגע באווריריות של הפנקייקס).
  4. מחממים מחבת על אש בינונית-גבוהה ומשמנים אותה קלות. יוצקים כ-1/4 כוס (4-3 כפות) מהבלילה למחבת החמה.כשמתחילות להופיע בועות על פני הפנקייק הופכים אותו בעדינות לצד השני ומטגנים כדקה נוספת, עד להזהבה.
  5. מגישים חם עם סירופ מייפל ושקדים קלויים מעל.