מרכיבים (5-8 פנקייקס)
- 1 כוס (140 גרם) קמח
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
- 2 כפות (25 גרם) סוכר
- 1/4 כפית מלח
- 1/4 כוס (25 גרם) פרג שלם, לא טחון
- 1 כף קליפת לימון מגוררת
- 1 ביצה
- 1 כוס רויון
- 1 כף שמן
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 כפית תמצית שקדים (לא חובה)
להגשה
- סירופ מייפל
- שקדים פרוסים, קלויים קלות במחבת יבשה
אופן ההכנה
- שמים בקערה גדולה את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, הסוכר והמלח. מערבבים היטב. מוסיפים את הפרג וקליפת הלימון ומערבבים.
- טורפים את הביצה בקערה נפרדת. מוסיפים את הרויון, השמן והתמציות ומערבבים.
- מוסיפים את תערובת הקמח היבשה לבלילה ומערבבים רק עד לתערובת אחידה (ערבוב יתר יפגע באווריריות של הפנקייקס).
- מחממים מחבת על אש בינונית-גבוהה ומשמנים אותה קלות. יוצקים כ-1/4 כוס (4-3 כפות) מהבלילה למחבת החמה.כשמתחילות להופיע בועות על פני הפנקייק הופכים אותו בעדינות לצד השני ומטגנים כדקה נוספת, עד להזהבה.
- מגישים חם עם סירופ מייפל ושקדים קלויים מעל.
- המתכון באדיבות אתר השף הלבן
של "תנובה"