שני הורי כבר נפטרו, אבל האהבה שלהם נשארה.

עמדנו בחדר השינה של ההורים שכבר אינם, מסתכלים מסביב בניסיון להחליט היכן מתחילים למיין ולארוז. כל חדר והזיכרונות שלו, כל חדר והחפצים שהיו עולם ומלואו להורים, ולכן כל החלטה שלנו כל כך קשה.

"כל השנים היה כאן, מתחת לחולצות של אמא, מכתב שאבא כתב לה כשרק הכירו", אמר פתאום אחי, תמיר. הוא שלח את ידו אל מתחת לחולצות שעל אחד המדפים בארון ושלף משם פיסת נייר צהובה מקופלת. פתחנו בזהירות את הקיפולים וזיהינו את כתב ידו של אבי על הנייר המתפורר, שעוד מעט ימלאו לו 70 שנה.

וכך כתב בגרמנית אבי, הוגו ראונר, לאמי – שעדיין נקראה אז רות שטראוס:

 

רות היקרה!

 

יש אנשים האומרים שכאשר אתה מאוהב, אתה לא מסוגל להמשיך לחשוב בבהירות.

אני נורא מאוהב עכשיו, אך האם איני מסוגל עוד לחשוב בהגיון, איני יודע.

הכל קרה כל כך מהר וזה נראה לי כמו חלום.

אני רק פוחד נורא, שכאשר אתעורר יתברר שהכל נגמר.

עתה אני שואל אותך מה עדיף, לשאוף להמשיך לחלום הרבה ולזמן ממושך, או לנער את עצמי עד שאתעורר ולהיות מוכן לכל.

האם תעני לי בהקדם.

 

קבלי ברכות לבביות וגם נשיקה,

 

שלום

 

הוגו

 

נזכרתי במכתב מפני שבשבוע הבא יחגגו בכל העולם, וגם בישראל, את חג האהבה הנוצרי - יום ולנטיין הקדוש. כדי שתוכלו לפנק את אהוביכם במשהו טעים מעשה ידיכם אספתי כאן חמישה מתכונים שקשורים בעיני לאהבה – ארבעה מהם מתוקים ואחד מלוח.

 

"ברכות לבביות וגם נשיקה". מכתב האהבה שכתב אביה של אסנת לסטר לאמא שלה (צילום: אסנת לסטר)
"ברכות לבביות וגם נשיקה". מכתב האהבה שכתב אביה של אסנת לסטר לאמא שלה (צילום: אסנת לסטר)

 

עוגות שוקולד אישיות במיקרוגל

עוגות מהירות במיוחד וקלות מאוד להכנה, שזקוקות רק לכ-3 דקות אפייה במיקרוגל. חגיגה לאוהבים – ולכל אוהבי השוקולד.

מתכון של אסנת לסטר.

 

מרכיבים (2 כוסות – אפשר גם חד-פעמיות)

 

לעוגה

80 גרם (1/2 כוס פחות 1 כף) קמח תופח

60 גרם (כ-4 כפות) סוכר

20 גרם (כ-1/2 2 כפות) אבקה להכנת שוקו

1 ביצה

1/4 כוס שמנת מתוקה

1/4 כוס שמן

8-4 קוביות שוקולד מריר

 

לרוטב (לא חובה)

1/4 כוס שמנת מתוקה

50 גרם שוקולד מריר

 

אופן ההכנה

1. שמים בקערה את כל מרכיבי העוגה, למעט קוביות השוקולד. מערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה - ערבוב יתר יהפוך את העוגה לדחוסה (אפשר להכין את התערובת גם במיקסר עם וו הגיטרה).

2. שמים בכל כוס כף מהתערובת, ומניחים עליה 2-1 קוביות שוקולד.

3. שמים בכל כוס כף נוספת מהתערובת ועליה עוד 2-1 קוביות שוקולד. חוזרים על התהליך עוד פעם-פעמיים, עד שהכוסות מלאות עד לכ-1/3 מגובהן (חשוב לא למלא אותן יותר, כי התערובת תופחת בזמן האפייה ועלולה לגלוש החוצה).

4. אופים במיקרוגל 1/2 2 עד 3 דקות בחום הגבוה ביותר (משך האפייה ישתנה ממכשיר למכשיר).

5. מוציאים מהמיקרוגל ומניחים לעוגות להצטנן מעט.

6. אם רוצים, בזמן שהעוגות מתקררות מכינים רוטב: שמים בקערה את השוקולד והשמנת המתוקה ומחממים 30 שניות במיקרוגל. מוציאים, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד נמס לחלוטין.

7. יוצקים מהרוטב על העוגות ומגישים. אפשר לקשט את העוגות בקצפת.

 

עוד מתכוני עוגות  בערוץ האוכל של Xnet:

עוגה בחושה מושלמת: מדריך מקיף עם כל הטיפים והטריקים

עוגת שוקולד פשוטה שנמסה בפה

עוגת יום הולדת: 4 גרסאות שילדים אוהבים במיוחד 

  

מרק שוקולד

מרק שוקולד (צילום: אסנת לסטר)
מרק שוקולד (צילום: אסנת לסטר)

 

קינוח נהדר שכדאי לאכול בזוג. מי שרוצה לפשט מעט את המתכון יכול לוותר על הוספת חלמון הביצה – המרק טעים מאוד גם בלעדיו.

מתכון של גיא אופק מטבעון.

 

מרכיבים (2 מנות)

300 גרם שוקולד חלב

200 גרם שוקולד מריר

1/2 1 כוסות חלב

1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

1 חלמון ביצה

1 כפית שטוחה פלפל לבן

25 גרם שוקולד מריר מגורר בפומפייה גסה

25 גרם שוקולד לבן מגורר בפומפייה גסה

כמה עלי נענע לקישוט

 

אופן ההכנה

1. ממיסים את שני סוגי השוקולד בבן מארי - סיר המונח על סיר גדול יותר שבתוכו מעט מים רותחים (הקפידו שתחתית הסיר הקטן לא תיגע במים).

2. בזמן שהשוקולד נמס מחממים מעט את החלב והשמנת בסיר או במיקרוגל (מספיק שהם יהיו חמים – אין צורך להרתיח אותם).

3. כשהשוקולד נמס מוסיפים לו את השמנת המתוקה והחלב ומערבבים היטב.

4. מוסיפים לתערובת, תוך בחישה מתמדת, גם את החלמון. ממשיכים לחמם, תוך ערבוב, עד שהתערובת מסמיכה מעט. חשוב להקפיד שהמרק לא יגיע לרתיחה ולא יבעבע.

5. יוצקים את המרק לקערות, מפזרים עליו את הפלפל הלבן ומערבבים מעט.

6. מפזרים על המרק את השוקולד המגורר ומקשטים בעלי נענע.

 

 

נשיקות מרנג מושלמות

"נשיקות" מרנג צבעוניות (צילום: אסנת לסטר)
"נשיקות" מרנג צבעוניות (צילום: אסנת לסטר)

 

עם המתכון והטיפים של הקונדיטורית תמי פלנר תוכלו להכין מרנגים ("נשיקות") פריכים ויפים כמו בקונדיטוריה.

הכלל הבסיסי הוא שעל כל 100 גרם חלבונים משתמשים ב-200 גרם סוכר ו-1/4 כפית מלח. אפשר להכין את המרנגים גם ללא משקל – קחו בחשבון שחלבון של ביצה בגודל M שוקל כ-40 גרם, וכי 1/2 כוס סוכר שוקלת 100 גרם.

המתכון שלהלן יניב כמות יפה של מרנגים – אפשר כמובן לחלק או להכפיל את הכמויות.

 

מרכיבים

120 גרם חלבונים (3 חלבונים של ביצה בגודל M)

240 גרם (מעט יותר מ-1/4 1 כוסות) סוכר

כ-1/4 כפית מלח

 

אופן ההכנה

1. שמים את החלבונים והסוכר בסיר קטן.

2. מניחים את הסיר על סיר גדול יותר שבו מעט מים רותחים (אסור שתחתית הסיר הקטן תיגע במים). מחממים, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהסוכר נמס (החימום אמור להימשך 8-6 דקות. אל תוותרו עליו – הוא חיוני להצלחת המתכון).

3. מעבירים את החלבונים למיקסר. מתחילים להקציף, ולאחר כמה שניות מוסיפים את המלח. מקציפים כ-20 דקות, עד שמתקבל קצף מבריק ויציב מאוד. כדי לבדוק אם הקצף מוכן לוקחים ממנו כף ומכים על שפת הקערה – אם רק מכה ממש חזקה מצליחה להפיל אותו מהכף, אפשר להפסיק את ההקצפה.

4. במקביל להקצפה מחממים את התנור לטמפרטורה המינימלית (בדרך כלל 50 או 60 מעלות) ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. התנור חייב להיות חם לפני שהמרנגים מוכנים – אם הם לא יוכנסו לתנור החם מיד כשהם מוכנים, הם עלולים "ליפול".

5. מעבירים את הקצף לשקית זילוף עם צנתר גדול (אם השקית אינה יכולה להכיל את כל הקצף, ממשיכים להקציף את הקצף שנותר בקערה עד לשימוש בו).

6. מזליפים את המרנגים בתבנית, כשבסיום כל הזלפה מסובבים קצת את השקית כדי לנתק את הקצף מהצנתר (אם רוצים, לאחר ההזלפה אפשר לפזר על המרנגים סוכריות קטנות).

7. אופים 10-8 שעות. המרנגים מוכנים כשהם יבשים ופריכים גם במרכז (מפוררים את אחד מהם כדי לבדוק).

8. משאירים את המרנגים עוד כרבע שעה בתנור, כדי שיתקררו.

 

גיוון

כדי להכין מרנגים צבעוניים מוסיפים להם מעט צבע מאכל לקראת סוף ההקצפה. מוסיפים בכל פעם מעט וממשיכים להקציף, עד שמגיעים לגוון הרצוי. כדאי להשתמש בצבעי מאכל הנמכרים כאבקה או כג'ל – צבעי מאכל נוזליים עלולים לגרום למרנגים "ליפול" בזמן האפייה.

 

 

פונדו שוקולד

פונדו שוקולד (צילום: אסנת לסטר)
פונדו שוקולד (צילום: אסנת לסטר)

 

מתכון של אסנת לסטר.

 

מרכיבים (2 מנות)

300 גרם שוקולד

1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

100 גרם מרשמלו קצוץ

פירות לפי הטעם והעונה, חתוכים לקוביות – תותים, בננות, תפוחים, תפוזים וכו'

מרשמלו

 

כלים מיוחדים

כלי להגשת פונדו

מזלגות מיוחדים לפונדו או שיפודים

 

אופן ההכנה

1. שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.

2. מחממים את השמנת. ברגע שהיא מתחילה לרתוח מורידים על האש ויוצקים על השוקולד. ממתינים כדקה ובוחשים, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.

3. מוסיפים לשוקולד המומס את המרשמלו הקצוץ ומערבבים היטב, עד שהוא נמס לחלוטין.

4. מעבירים את התערובת לכלי פונדו.

5. מסדרים את הפירות החתוכים והמרשמלו סביב כלי הפונדו ומגישים.

6. טובלים את הפירות והמרשמלו בשוקולד בעזרת המזלגות – ונהנים מכל ביס.

 

 

"נשיקות" לחם ממולאות

נשיקות לחם במילויים שונים: שקשוקה (מימין), סלט טונה וסלט ביצים (צילום: אסנת לסטר)
נשיקות לחם במילויים שונים: שקשוקה (מימין), סלט טונה וסלט ביצים (צילום: אסנת לסטר)

 

כשאמרתי שאני רוצה למלא בסלט את הנשיקה של הלחם היה מי שתיקן אותי ואמר: "לא 'נשיקה', אלא 'לשיקה'".

- רגע אבל אמא שלי תמיד אמרה שהנשיקה של הלחם היא החלק הטעים ביותר בלחם.

"אם הכוונה היא לקצה של הלחם, אז גם יש מי שקוראים לזה לשיקה. אבל זו הפרוסה עם הכי הרבה 'קשה', מי בכלל רוצה אותה?"

- מי שרוצה נשיקה ממולאת.

 

נשיקות במילוי שקשוקה

את שאריות הרוטב אפשר להקפיא בכלים אישיים.

מתכון של אסנת לסטר.

 

מרכיבים

שמן לטיגון

250 גרם בצל קצוץ (1 בצל גדול)

250 גרם פלפלים אדומים חתוכים לקוביות (כ-2 פלפלים)

1/2 פלפל ירוק חריף חתוך לקוביות קטנות

כ-750 גרם עגבניות קלופות, סחוטות מהגרעינים והנוזלים

100 גרם רסק עגבניות

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור טחון

ביצים כמספר הנשיקות שממלאים

 

אופן ההכנה

1. מחממים שמן במחבת עמוקה. מוסיפים את הבצל ומטגנים תוך ערבוב עד שהוא הופך לרך ושקוף.

2. מוסיפים את הפלפלים האדומים ואת הפלפל הירוק החריף וממשיכים לטגן תוך ערבוב עוד 8-7 דקות.

3. מוסיפים את העגבניות ומערבבים.

4. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל כ-20 דקות, תוך ערבוב מדי פעם.

5. מוסיפים את רסק העגבניות והתבלינים, מערבבים וממשיכים לבשל עוד 5-3 דקות.

6. מחממים את התנור ל-180 מעלות.

7. ממלאים את הנשיקות ברוטב. שוברים ביצה במרכז כל נשיקה ואופים עד שהביצה מגיעה למידת ההכנה הרצויה.

 

נשיקות במילוי סלט טונה

מתכון של אסנת לסטר.

 

מרכיבים

1 קופסה (112 גרם) טונה בשמן, מסוננת מהנוזלים

100 גרם (כ-1/2 כוס) פלפל אדום כבוש חתוך

100 גרם (כ-1/2 כוס) זיתים שחורים מגולענים וחתוכים

2 ביצים קשות חתוכות לשמיניות

2 כפות שמן זית

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס.

חופן פטרוזיליה קצוצה

 

אופן ההכנה

1. מערבבים בזהירות את הטונה, הפלפלים הכבושים, הזיתים, הביצים ושמן הזית.

2. מוסיפים את התבלינים ומערבבים קלות.

3. ממלאים את הנשיקות ומפזרים מלמעלה את הפטרוזיליה הקצוצה.

 

נשיקות במילוי סלט ביצים

מתכון של אסנת לסטר.

 

מרכיבים

8 ביצים קשות

100 גרם (1/2 כוס) מיונז

50 גרם (1/4 כוס) חרדל

 

אופן ההכנה

1. מגררים את הביצים הקשות בפומפייה גסה.

2. מוסיפים את המיונז והחרדל ומערבבים היטב.

3. ממלאים את הנשיקות.

 

אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע