קארין גוטמן־קוגן
 
לאחר שלמדה גסטרונומיה באיטליה, הקימה את שוק האיכרים ושפטה בשתי העונות של מאסטר שף, מוציאה מיכל אנסקי ספר מתכונים ראשון לאור (סוף סוף!): "אוכל מהבית", בהוצאת כתר. כמו בכל תוכנית או ריאיון איתה, גם בספר מיכל מספרת על משמעות האוכל בחייה ("האוכל מהבית שלנו הוא הרבה יותר מסך הטעמים והריחות שלו, הוא מערכת שלמה של זיכרונות וגעגועים, המגדירה אותנו ואת המקום שאליו אנו שייכים", היא כותבת).
 
הספר המרענן משלב סיפורים אישיים של מיכל וזיכרונות על אוכל מהילדות שלה, מלימודיה באיטליה, מההשתלמות באירלנד, מחופשות בתאילנד. הספר ייקח את כל מי שמעלעל בו למחוזות זיכרונות הילדות שלו. הוא עושה חשק להיכנס למטבח ולהתחיל לקצוץ, להריח ולהתענג על חומרי הגלם המרכיבים את האוכל שלנו. המתכונים פשוטים וקלים להכנה, והם משלבים המון ירקות ואהבה לאוכל פשוט וטבעי, ביתי ומזין, מנחם ומשביע.
 
פשוט (ו)בריא. "אוכל מהבית" / מיכל אנסקי, הוצאת כתר (צילום: דן פרץ)
 
מלבד הפרקים הרגילים (פסטה ואורז, מרקים, דגים, בשר ועוף, קינוחים), יש בו פרק שמוקדש כולו לירקות, שכולל בין היתר כרובית חרוכה במחבת עם מלח, תפוחי אדמה ממולאים בגבינת שמנת ועירית, גזר מזוגג עם תפוז וזעתר, פולנטה מתוקה מתירס טרי, קרוקטים קריספיים של תפוחי אדמה; וגם פרק לתוצרת עצמי שבו גבינה ביתית, צלפים כבושים, ממרחים וריבות, ליקר דובדבנים, סירופ ג'ינג'ר, לימונדה רוזמרין ועוד ועוד. הנה לכם מתכון לדוגמה:
 

פד קפראו (pad ka prao)

המתכון התאילנדי הפשוט והנהדר הזה שייך לארז שחר, חבר טוב ובשלן בחסד. המנה נראית נפלא ומורכבת רק משלושה שלבים. טעמה המקורי מבוסס על בשומת הריחן התאילנדי (holy basil), המשווק רק במקומות ספורים, ולכן השתמשתי בבזיליקום רגיל. הטעם שונה מעט מן המקור אך עדיין נפלא. כמות הפלפלים החריפים נראית גדולה, אך המנה המתקבלת אינה חריפה באופן קיצוני.
 
החומרים:
 
שיניים קלופות מ־1 ראש שום
2 אשלוט
12־15 פלפלי צ'ילי אדומים טריים, מנוקים מגרעינים
1 ק"ג עוף טחון (עדיף תערובת של חזה ושוקיים)
4 כפות רוטב סויה
2 כפות רוטב דגים
שמן לטיגון
צרור בזיליקום קצוץ
צרור בצל ירוק קצוץ
 
אופן ההכנה:
 
1. מניחים במעבד מזון את שיני השום, האשלוט והפלפלים החריפים ומעבדים למחית.
2. בווק, על אש גבוהה, מטגנים את המחית בשמן כ־4 דקות. מוסיפים את העוף הטחון ומטגנים עד שהעוף מבושל. מוסיפים את הרטבים ומבשלים ביחד 2־3 דקות. מוסיפים את הבזיליקום והבצל הירוק, מערבבים ביחד כדקה ומכבים את האש.
3. מגישים את תערובת הבשר על אורז לבן, ומוסיפים לכל צלחת ביצת עין מטוגנת בסגנון תאילנדי (קריספי מלמטה, חלמון נוזלי).
טיפ: אפשר גם בלי, אבל אל תוותרו על הביצה!
 
שלושה שלבים וזה מוכן. פד קפראו (צילום: דן פרץ)