עינת מזור
 
מבחינתי, העולם נחלק לשניים: אלה שאוהבים בננות ואלה שלא יכולים להתקרב אליהן. למזלי, בבית כולנו אוהבי. הבעיות מתחילות כשהבננות מתחילות להתרכך, ואז אף אחד לא מעז לגעת בהן. בדיוק לצורך כך, אני מביאה לפניכם גרסה טרופית ואנרגטית למאפי בננות אישיים בשילוב קטלני של קוקוס ורום. אפשר להקפיא אותן, וכשרוצים לאכול - להפשיר ולחמם 10 דקות בתנור שחומם מראש ל־170 מעלות.
 
 
עוד מאפים ללא גלוטן:
>> עוגת פאדג' עם מרכיב סודי
>> עוגת שיש ללא גלוטן
>> עוגת יום הולדת ללא גלוטן
 
הבננות השחירו? הכינו מהן מאפינס (צילום: עינת מזור)

 

החומרים (ל־24 יחידות):

 

1 כוס קמח אורז לבן או חום (מלא)
2 כפות קמח סורגום (דורה)
1 כוס שבבי קוקוס
¼ כפית קסנטן גם
1 כוס סוכר קנים
½ כוס שמן צמחי (שמן חמניות, למשל)
3 ביצים
1 כפית תמצית וניל
3 כפות רום
3 בננות רכות מאוד (מושחרות), מרוסקות

 

ההכנה:

 

1. מחממים את התנור ל־175 מעלות ומשמנים 2 תבניות סיליקון למאפינס.
2. מנפים לקערת מיקסר את הקמחים, הקוקוס והקסנטאן גם, ומערבלים עם וו גיטרה.
3. בקערה נפרדת מערבבים סוכר, שמן, ביצים, תמצית וניל ורום לתערובת נוזלית אחידה.
4. מוסיפים את הנוזלים לקערת הקמחים ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה. מוסיפים את הבננות ומערבבים.
5. אופים כ־20 דקות, עד להזהבה, כשקיסם המוחדר למאפה יוצא יבש עם מעט פירורים. מצננים ומגישים.
 
  • השפית עינת מזור כותבת מתכונים ללא גלוטן במגזין מנטה ומעבירה סדנאות לבישול ואפייה ללא גלוטן וללא סוכר