מרכיבים (תבנית אינגליש קייק)
- 55 גרם (1/3 כוס) ג'ינג'ר מסוכר
- מעט קמח לקימוח הג'ינג'ר
- 3 ביצים
- 1 חלמון
- 150 גרם (3/4 כוס) סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 60 גרם (1/4 כוס) שמנת חמוצה
- 60 גרם (1/4 כוס) גבינת שמנת
- 160 גרם (1 כוס + 2 כפות) קמח לבן
- 1/2 1 כפיות אבקת אפייה
- 70 מ"ל (1/4 כוס ועוד 2 כפיות) מיץ לימון
- קליפה מגוררת מלימון אחד
- 60 גרם חמאה מומסת קרה
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-165 מעלות. משמנים היטב את התבנית.
- מקמחים את הג'ינג'ר המסוכר. מנערים את עודפי הקמח ושומרים בצד.
- מקציפים את הביצים והחלמון יחד עם הסוכר והווניל כ-10 דקות, עד שמתקבל קצף תפוח ובהיר.
- מוסיפים לקערת המיקסר את השמנת החמוצה וגבינת השמנת וממשיכים להקציף עד שמתקבלת תערובת אחידה. מפסיקים את פעולת המיקסר.
- מוסיפים לקערה את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים ידנית עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את מיץ הלימון וקליפת הלימון ומערבבים עד שהם נטמעים בתערובת.
- מוסיפים את הג'ינג'ר המסוכר והחמאה ומערבבים עד שהם נטמעים בתערובת.
- מעבירים את התערובת לתבנית ואופים 10 דקות. מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-150 מעלות ואופים כ-40 דקות נוספות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
- תומר כבירי הוא מרכז קורס קונדיטוריה
ב"בישולים – בית הספר הגבוה לקולינריה"