כמי שירד הרבה במשקל אני רגיש מאוד לנושא הקלוריות במוצרים שאני יוצר, ומשתדל לתת מענה גם לשומרי משקל ולמי שאינם צורכים סוכר.

 

בצק פילו, שאין בו כלל שומן, הוא תמיד פתרון נפלא לאפיית מוצרים דלי קלוריות. לפילו יש נקודת תורפה קטנה בדמות השמן (או החמאה) שיש למרוח בין הדפים – אבל יש לי פטנט שפותר את הבעיה: במקום השמן אני משתמש בחלבון ביצה, וכך המאפה נותר נטול שומן.

 

המתכון הפשוט שלפניכם דל בקלוריות אך עשיר בטעם – פינוק מושלם לכל אלה ששומרים על משקלם ואוהבים לאכול מתוק. מי שרוצה יכול להחליף את התפוחים והאגסים בפירות אחרים, בהתאם לעונה.

 

 

עוד מתכונים לעוגות וקינוחים מופחתי קלוריות:

 

 

מרכיבים

 

למילוי

  • 1 ק"ג תפוחים ואגסים (אפשר גם רק תפוחים או רק אגסים – לפי הטעם)
  • 5 שקיות ממתיק מלאכותי המתאים לאפייה (למשל, סוכרלייט או סוכרלוז)
  • 3/4 כוס מים
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 2 כפות קורנפלור

 

לבצק

  • 8 דפי עלי פילו, מופשרים לפי הוראות היצרן
  • 4 כפות פירורי עוגיות ללא סוכר (נמכרות בכל המרכולים)
  • 2-1 חלבונים
  • מעט שקדים מולבנים לקישוט

 

אופן ההכנה

 

המלית

  1. מקלפים את התפוחים והאגסים, מגלענים אותם וחותכים לקוביות.
  2. שמים את הפירות בסיר ומוסיפים את הממתיק, 1/4 כוס מהמים, מיץ הלימון וקליפת הלימון. מביאים לרתיחה ומבשלים 15-10 דקות, עד שהפירות מתרככים.
  3. מוסיפים את הקורנפלור בהדרגה ל-1/2 כוס המים הנותרת, תוך ערבוב. מערבבים עד שהקורנפלור נמס לחלוטין. מוסיפים לסיר ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שהמלית מסמיכה. מורידים מהאש.

 

הרכבת השטרודל

  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות.
  2. פורשים על משטח העבודה גיליון של נייר אפייה. מניחים על הגיליון 2 עלי פילו, ומורחים אותם בחלבון. מפזרים מעל כף פירורי עוגיות.
  3. מניחים על העלים 2 עלים נוספים. מורחים גם אותם בחלבון ומפזרים כף של פירורי עוגיות.
  4. מניחים מחצית מהמילוי בשורה בסמוך לאחת מצלעות העלים. מגלגלים לשטרודל בעזרת גיליון נייר האפייה. מעבירים בזהירות לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  5. מכינים באותו אופן שטרודל נוסף.
  6. מורחים את השטרודלים בחלבון ומקשטים בשקדים. אופים כ-30 דקות, עד שהשטרודלים מזהיבים.