רוסטביף עם צ'ימיצ'ורי

4-6 מנות

מרכיבים

  • שרוול פילה במשקל 500 גרם נקי (אפשר גם אנטריקוט או סינטה)
  • 4 כפות שמן זית
  • ענף רוזמרין
  • ענף תימין
  • 3 שיני שום כתוש
  • 3 כפות חרדל דיז'ון
לצ'ימיצ'ורי

  • ראש שום
  • שמן זית
  • חומץ בן יין
  • פטרוזיליה קצוצה
  • עגבניה סחוטה
  • פלפל
  • מלח
  • אורגנו
  • פפריקה

 

אופן ההכנה

1. סוגרים פילה במחבת עם שמן זית עד לקבלת צבע שחום.

2. מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה, ומורחים בו את הבשר.

3. מעבירים את הבשר לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 20 דקות (חשוב להקפיד שהתנור יהיה מחומם מראש).

4. מוציאים מהתנור, מחכים מספר דקות, ורק אז פורסים לפרוסות דקות ומגישים.

5. לצ'ימיצ'ורי – מערבבים את כל החומרים בקערה (כמויות – לפי הטעם. היחס בין החומץ לשמן: בערך 1:1).

 

אספרגוס עם ביצה עלומה וקרם פרש

4-6 מנות

מרכיבים

  • צרור אספרגוס חלוט במים
  • גביע שמנת חמוצה
  • כף מיונז
  • עירית קצוצה
  • 50 גרם גבינת פרמז'ן
  • ביצה עלומה
  • חומץ
  • מלח פלפל

 

אופן ההכנה

1. חולטים את האספרגוס למשך דקה וחצי, מסננים ומניחים בצד.

2. בכוס מערבבים את השמנת החמוצה, המיונז המלח, הפלפל ועירית.

3. לביצה עלומה: במחבת גדולה ממלאים ארבע כוסות מים רותחים ו-3 כפות חומץ.

4. מרתיחים את הנוזל, שוברים ביצה לתוך כוס והופכים את הכוס לתוך המים הרותחים.

5. מניחים בצלחת הגשה מעט מהקרם פרש, מוסיפים אספרגוס חתוך, שמן זית, פלפל שחור גרוס. מניחים מעל האספרגוס את הביצה העלומה. לקישוט: גבינת פרמז'ן ועוד קצת עירית קצוצה.

 

אי צף עם פירות יער

(קינוח צרפתי קלאסי)

4-6 מנות

מרכיבים

  • 1/2 ליטר חלב
  • מקל וניל חצוי
  • 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
  • 5 חלמונים
  • 5 חלבונים
  • 1/4 כוס + 1 כף סוכר (60 גרם)
  • 1 כף חומץ
  • 200 גרם פירות יער
  • 50 גרם שבבי שקדים קלויים

 

אופן ההכנה

1. מביאים לרתיחה את החלב ואת הווניל.

2. בקערה מערבבים חלמונים עם חצי כוס סוכר.

3. עושים השוואת טמפרטורות של החלמונים והחלב – שופכים בהדרגה את החלב ומערבבים, שופכים ומערבבים.

4. מחזירים את תערובת החלב לסיר ומבשלים חמש דקות נוספות להסמכה. מקררים היטב.

5. מקציפים את החלבונים עם 60 גרם סוכר והחומץ ומניחים בצד.

6. בסיר קטן מרתיחים מים ומניחים בעדינות כף גדושה מקצף החלבונים ומבשלים 10-20 שניות.

7. להגשה: בקערה יפה יוצקים מעט מרוטב הווניל, יוצקים מעט פירות יער ושקדים ומעל את קצף הביצים.

 

שאלות, הערות והצעות לשפים ולהפקת התוכנית אפשר לשלוח למייל info@haimtov.co.il