מרכיבים (תבנית בגודל 20X20 ס"מ)
לבצק
- 3/4 1 כוסות (250 גרם) קמח
- 125 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
- 1/3 כוס (65 גרם) סוכר
- 1/4 כפית מלח
- 1 חלמון
- 1 כף מים קרים
(לחלופין, אפשר להשתמש ב-450 גרם בצק פריך מוכן, מופשר לפי הוראות היצרן)
לציפוי
- 1 כוס (כ-100 גרם) אגוזי מלך קצוצים גס
- 2 כפות קמח
- 1/2 כוס (120 גרם) סוכר חום
- 1/4 כפית מלח
- 3/4 כוס (240 גרם) סירופ מייפל אמיתי
- 2 ביצים, טרופות קלות
אופן ההכנה
אם אתם משתמשים בבצק מוכן – התחילו בשלב 5
- שמים במעבד מזון את הקמח, החמאה, הסוכר והמלח, ומעבדים רק עד שמתקבל בצק פירורי.
- מוסיפים את החלמון והמים, ומעבדים רק עד שמתקבל בצק אחיד (עיבוד יתר יפגע בפריכות הבצק). אם הבצק עדיין פירורי, מוסיפים עוד כפית או שתיים של מים קרים - ואם הוא דביק מוסיפים מעט קמח.
- יוצרים מהבצק כדור, ומשטחים אותו מעט. עוטפים בפלסטיק נצמד ומניחים במקרר ל-30 דקות.
- מקמחים קלות משטח עבודה, ומרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס"מ )במקום על משטח מקומח, אפשר גם לרדד את הבצק בין שני דפים של נייר אפייה).
- משמנים את התבנית. חותכים את הבצק לריבוע בגודל התבנית (אם לא משתמשים בבצק שכבר הופשר, אפשר לאסוף את השאריות לכדור ולהקפיא לשימוש עתידי – יש להפשיר את הבצק במקרר).
- מעבירים את הבצק לתבנית בזהירות, מהדקים ומחוררים בכמה מקומות במזלג.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות עד להזהבה, כ-15 דקות.
- בזמן שהבצק נאפה, שמים את כל מרכיבי המילוי בקערה ומערבבים לתערובת אחידה.
- יוצקים את המילוי על הבצק האפוי, מיישרים ומחזירים לתנור. אופים כ-30 דקות, עד שהמאפה משחים.
- מצננים על גבי רשת צינון לפני שפורסים לריבועים. מומלץ להגיש עם שמנת חמוצה.
- המתכון באדיבות אתר השף הלבן