לחמעג'ון
4 מנות
מרכיבים
לבצק
- 1/2 ק”ג קמח
- 250 מ”ל מים
- 1/2 כוס שמן קנולה
- 20 גרם שמרים טריים
- 1 כפית מלח
- 2 כפיות סוכר
לבשר
- 1/2ק”ג בשר טחון (עגל או כבש )
- 1/4כוס שמן קנולה
- 3 בצלים קצוצים דק
- 2 פלפלים אדומים (עדיף גמבות) קצוצים דק
- 5שיני שום פרוסות
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
הוראות הכנה
1. מכינים את הבצק: מערבבים היטב את כל החומרים. מניחים במקום מוצל, בתוך קערה מכוסה במגבת, ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
2. מכינים את הבשר: מטגנים היטב בצל, גמבה ושום בשמן. מוסיפים את הבשר, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים תוך כדי ערבוב כ-5 דקות, עד שהבשר מתפורר ומוכן.
3. מחממים תנור ל-220 מעלות.
4. מרכיבים את המנה ואופים: יוצרים מהבצק כדורים קטנים במשקל 50 גרם כל אחד. מרדדים כל כדור לעלה דק (כ-½1 מ”מ) בגודל של פיתה, ומפזרים עליו כ-2 כפות מתערובת הבשר.
5. מעבירים את המאפים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-12 דקות, עד השחמה.
סלט חם וקר של שעועית בועבס
6 מנות
מרכיבים
- 1/2 ק"ג שעועית מושרת למשך הלילה ומבושלת שעה וחצי במים
- 4 עגבניות קצוצות
- 4 שיני שום פרוסות
- 1 כף אורגנו יבש
- צרור בזיליקום קצוץ
- 1/4 כוס שמן זית
- 3 כפות בלסמי איכותי
- 60 גרם פרמזן איכותי
אופן ההכנה
1. מסדרים בקערת הגשה את השעועית ואת שאר המרכיבים.
2. יוצקים שמן זית ומגרדים מעל גבינת פרמזן איכותית.
פילה לברק
5-6 מנות
מרכיבים
- 5-6 פילה לברק
- 4 עגבניות חתוכות לקוביות
- 1 לימון חתוך לקוביות
- 10 שיני שום
- צרור בזיליקום
- 1 כפית שטוחה של אורגנו יבש
- 20 זיתים מגולענים
- 1 כף סוכר חום
- 3/4 כוס יין לבן
- 30-40 גרם חמאה
- 1/2 כוס שמן זית
אופן ההכנה
1. מחממים תנור לכ-250 מעלות.
2. בסיר קטן מבשלים את היין הלבן, הסוכר החום והחמאה.
3. בתבנית אפייה מסדרים את הירקות ומעליהם את הדגים.
4. מפזרים את התבלינים, יוצקים את הרוטב על הדג ואופים כ-20 דקות בכ-250 מעלות.