עינת מזור

הימים סוערים, והדבר היחיד שינחם אותנו בימים אלה הוא סיר עם נזיד חם ומזין, כזה שאפשר לאכול גם כשבחוץ הסערה חוגגת. קטניות ועדשים עשירות בחלבון, בסיבים תזונתיים ובוויטמינים. נזיד העדשים מצוין עם קרוטונים ללא גלוטן, שמעניקים את הקראנץ' שאנחנו אוהבים כל כך. הפילאף מכיל דוחן, דגן ותיק בעל גרגירים קטנים וטעימים ביותר. הדוחן  מכיל ריכוז גבוה של חלבון, סידן ואשלגן, והוא חלק בלתי נפרד מהתפריט של הרגישים לגלוטן. אפשר להכין מהדוחן דייסות, תבשילים ולחמים.
 
טיפ: את המלח מוסיפים בסוף הבישול, אחרי ריכוך העדשים.
 

נזיד עדשים בחלב קוקוס וקרוטונים

 

זמן הכנה: 20 דקות
זמן בישול:45 דקות
 
החומרים ל־8 מנות:
 
1 כוס עדשים ירוקות
4 כוסות מים
1 גזר, חתוך לקוביות
½ כפית ג'ינג'ר מגורר
1 כפית כורכום
¼ כפית קארי
2 כפות שמן זית
1 בצל בינוני, חתוך לקוביות
4 כפות צימוקים
½ פחית שימורים קרם קוקוס
מלח ופלפל לפי הטעם
 
לקישוט:
 
1 כף כוסברה קצוצה
קורט שבבי קוקוס לא ממותק
8 פרוסות לחם ללא גלוטן
 
ההכנה:
 
1. שוטפים את העדשים ומעבירים לסיר גדול עם המים. מוסיפים את הגזר והג'ינג'ר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש לבינונית, מכסים ומבשלים כ־35 דקות, עד שהעדשים מתרככות.
2. בינתיים, מאדים במחבת את הבצל בשמן זית ומוסיפים את הקארי, הכורכום והצימוקים. מעבירים את תוכן המחבת לסיר ומוסיפים מלח ופלפל.
3. מוסיפים לסיר את חלב הקוקוס, ומבשלים כ־15 דקות על אש בינונית ללא מכסה, עד שהתבשיל מסמיך.
4. בינתיים, מחממים את התנור ל־200 מעלות. חותכים את פרוסות הלחם לקוביות ומפזרים על גבי תבנית אפייה. אופים כ־5 דקות, עד לקבלת צבע זהוב עמוק.
5. מפזרים מעל התבשיל כוסברה ושבבי קוקוס, ומגישים עם קוביות הקרוטונים.
 
כל מה שצריך עכשיו. נזיד משביע ובריא (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

 

 

פילאף דוחן עם פטריות ובצלצלי פנינה

 

זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול: 35 דקות
 
החומרים ל־8 מנות:
 
1 כוס גרגירי דוחן
1 כף שמן זית
2 כוסות מים או ציר ירקות
2 פטריות פורטובלו, חתוכות לקוביות
1 כוס בצלצלי פנינה, קלופים
מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם
¼ כוס פטרוזיליה קצוצה
 
אופן ההכנה:
 
1. מטגנים את הפטריות עם השמן ובצלצלי הפנינה בסיר בינוני כ־5 דקות, עד להזהבה.
2. מוסיפים את הדוחן ומערבבים מעט. מוסיפים את המים (או ציר הירקות), מתבלים במלח ובפלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים לאש נמוכה ומבשלים עד שכל המים נספגים, כ־25 דקות.
3. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות. מערבבים את הפילאף במזלג, מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה ומגישים.
 
השפית עינת מזור כותבת מתכונים ללא גלוטן במגזין מנטה ומעבירה סדנאות לבישול ואפייה ללא גלוטן וללא סוכר