עינת מזור
 

השנה החדשה התחילה, ובוודאי גם אתם קיבלתם החלטה לעשות שינוי לאורח חיים בריא יותר. אנשים רבים שואלים אותי על אפיית קינוחים בריאים. לכאורה, קיימת סתירה בין שתי המילים "קינוח" ו"בריא", אבל בהחלט אפשר להגיע לתוצאות מצוינות בתחום האפייה הבריאה, ואפילו הטבעונית.

 

לפניכם דוגמה לעוגה בריאה וטעימה בזכות הרכיבים שלה: היא מכילה קמחים מזינים ללא גלוטן (קמח אורז וקמח טף, הידוע בעיקר בזכות העדה האתיופית שמשתמשת בו במאפים שונים), ומחית של שזיפים שמוסיפה מתיקות ונימוחות פאדג'ית נעימה. הרגישים לביצים יכולים להחליף את הביצה ב־1 כף אבקת אפייה (להוסיף לקערת החומרים היבשים).לאחר שהעוגה מתקררת מעט, אפשר להמיס מעט שוקולד חרובים ולצפות בו את העוגה עם פירות שונים (תותים!). אני השתמשתי בפירות קפואים שהפשרתי והנחתי על העוגה.

 

 

בלי גלוטן ובלי רגשות אשם. עוגת פאדג' חורפית (צילום: עינת מזור)
בלי גלוטן ובלי רגשות אשם. עוגת פאדג' חורפית (צילום: עינת מזור)
  
 

החומרים:

 

2/3 כוס אבקת קקאו
6 כפות קמח אורז לבן
2 כפות קמח טף
1 כפית קסנטאן גם
3 כפות שמן צימחי
¼ כפית אבקת אפייה
קורט מלח
2/3 כוס מחית שזיפים יבשים
1/2 כוס סוכר דמררה או סוכר קנים
1 ביצה
2 כפיות תמצית וניל
 

אופן ההכנה:

 

1. מחממים את התנור ל־170 מעלות ומשמנים קלות תבנית בראוניז בתרסיס שמן.
2. בקערה גדולה מערבבים את הקמחים, אבקת הקקאו, קסנטאן גם, אבקת האפייה, מלח.
3. בקערה אחרת מערבבים את השמן, ביצה, סוכר, תמצית וניל ומחית.
4. מוסיפים את התערובת הנוזלית לתערובת החומרים היבשים ומערבבים. שופכים את התערובת לתבנית ואופים כ־20 דקות.
 
השפית עינת מזור כותבת מתכונים ללא גלוטן במגזין מנטה ומעבירה סדנאות לבישול ואפייה ללא גלוטן וללא סוכר