השנה החדשה התחילה, ובוודאי גם אתם קיבלתם החלטה לעשות שינוי לאורח חיים בריא יותר. אנשים רבים שואלים אותי על אפיית קינוחים בריאים. לכאורה, קיימת סתירה בין שתי המילים "קינוח" ו"בריא", אבל בהחלט אפשר להגיע לתוצאות מצוינות בתחום האפייה הבריאה, ואפילו הטבעונית.
לפניכם דוגמה לעוגה בריאה וטעימה בזכות הרכיבים שלה: היא מכילה קמחים מזינים ללא גלוטן (קמח אורז וקמח טף, הידוע בעיקר בזכות העדה האתיופית שמשתמשת בו במאפים שונים), ומחית של שזיפים שמוסיפה מתיקות ונימוחות פאדג'ית נעימה. הרגישים לביצים יכולים להחליף את הביצה ב־1 כף אבקת אפייה (להוסיף לקערת החומרים היבשים).לאחר שהעוגה מתקררת מעט, אפשר להמיס מעט שוקולד חרובים ולצפות בו את העוגה עם פירות שונים (תותים!). אני השתמשתי בפירות קפואים שהפשרתי והנחתי על העוגה.
החומרים:
אופן ההכנה: