העוגה הזאת מפתיעה במרקם עדין וטעמים מאוזנים. לפעמים, כשבא לי להרגיש שאני בלונדון, אני מכין לי כוס תה וחותך פרוסה מהמאפה הנהדר הזה.

 

מרכיבים (תבנית אינגליש קייק קטנה)

  • 130 גרם (1 כוס פחות 1 כף) קמח
  • 1/2 1 כפיות אבקת אפייה
  • 100 גרם חמאה
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 2 ביצים
  • 100 גרם (2/3 כוס) פירות מסוכרים ו/או צימוקים

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-165 מעלות. משמנים היטב את התבנית.
  2. מערבבים את הקמח ואבקת האפייה.
  3. מתקנים במיקסר את וו הגיטרה (אפשר להכין את העוגה גם עם מיקסר ידני או בבחישה ידנית). שמים בקערת המיקסר את החמאה והסוכר, ומקרימים במשך כמה דקות – עד שהסוכר מתמוסס בחמאה.
  4. ממשיכים לערבל ומוסיפים את הביצים בהדרגה. מוסיפים גם את הקמח, ומפסיקים לערבל ברגע שהוא נטמע בתערובת (עיבוד יתר עלול להפוך את העוגה לדחוסה).
  5. מוסיפים את הפירות המסוכרים ומטמיעים אותם בתערובת בכמה בחישות.
  6. אופים כ-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.