החומרים (ל-4 מנות)

 

  • 1 כוס אורז מלא
  • כוס עדשים שחורות (רצוי להשרות במים כמה שעות מראש)
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 4 כפות שמן
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל
  • 1/4 כפית כמון
  • 3 כוסות מים רותחים

 

ההכנה

 

1. מטגנים את הבצל במחבת נפרדת עד שהוא מזהיב, ומסירים מהאש.

 

2. מחממים את 4 כפות השמן בסיר, מוסיפים את האורז ומערבבים במשך דקה.

 

3. מוסיפים את העדשים, את המים הרותחים ואת התבלינים.

 

4. בוחשים ומכסים היטב את הסיר.

 

5. לאחר 45 דקות מוסיפים לסיר את הבצל המטוגן, ומכבים את האש. משאירים את הסיר מכוסה ל- 5 דקות נוספות.

 

 

  • המתכון באדיבות השף חאלד חלילה, מלון רימונים מינרל טבריה