כרוב ניצנים, כל שאר חברי משפחת המצליבים, עשיר בתרכובות אינדול וסולפורפאן שהם תרכובות נוגדות סרטן: הסולפורפאן תורם לייצור חומרים נוגדים סרטן בגוף, ובו בזמן מאפשר הוצאת חומרים מסרטנים מהגוף. כמו כן הוא עשיר בברזל, סידן, ויטמין C וויטמין K. (ליאורה חוברה, דיאטנית קלינית ומטפלת ברפואה סינית).
החומרים (4 מנות120/ קלוריות למנה)
- 1 צרור אספרגוס ירוק טרי
- 500 גרם כרוב ניצנים, טרי או מוקפא ומופשר
- 1 ברוקולי טרי, מחולקים לפרחים קטנים
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות מיץ לימון, סחוט טרי
- 5-4 שיני שום, קלופות וקצוצות
- מלח, פלפל שחור
ההכנה
.1 קוטמים את הקצוות העבים של האספרגוס (מקפלים את הענף בעדינות, וזורקים את החלק שנשבר מעצמו).
2. ממלאים סיר גדול במים, מוסיפים מעט מלח ומרתיחים. מכניסים למים הרותחים את כרוב הניצנים ומבשלים במשך 3 דקות. מוסיפים את האספרגוס ואת הברוקולי ומבשלים 4-3 דקות. מסננים.
.3 מסדרים את הירקות החמים בצלחת הגשה - אפשר לערבב אותם או להניח כל סוג בנפרד, איך שאוהבים. שמים בקערה את שמן הזית, מיץ הלימון, השום, המלח והפלפל ומערבבים. מזליפים על הירקות ומגישים חם.
>> למאגר המתכונים הדיאטטים והבריאים