כרוב ניצנים, כל שאר חברי משפחת המצליבים, עשיר בתרכובות אינדול וסולפורפאן שהם תרכובות נוגדות סרטן: הסולפורפאן תורם לייצור חומרים נוגדים סרטן בגוף, ובו בזמן מאפשר הוצאת חומרים מסרטנים מהגוף. כמו כן הוא עשיר בברזל, סידן, ויטמין C וויטמין K. (ליאורה חוברה, דיאטנית קלינית ומטפלת ברפואה סינית).

 

 

החומרים (4 מנות‭120/‬ קלוריות למנה)

  

  • 1 צרור אספרגוס ירוק טרי
  • 500 גרם כרוב ניצנים, טרי או מוקפא ומופשר
  • 1 ברוקולי טרי, מחולקים לפרחים קטנים
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון, סחוט טרי
  • ‭5-4‬ שיני שום, קלופות וקצוצות
  • מלח, פלפל שחור

 

ההכנה

 

‭.1‬ קוטמים את הקצוות העבים של האספרגוס (מקפלים את הענף בעדינות, וזורקים את החלק שנשבר מעצמו).

 

2.‬ ממלאים סיר גדול במים, מוסיפים מעט מלח ומרתיחים. מכניסים למים הרותחים את כרוב הניצנים ומבשלים במשך 3 דקות. מוסיפים את האספרגוס ואת הברוקולי ומבשלים ‭4-3‬ דקות. מסננים.

 

‭.3‬ מסדרים את הירקות החמים בצלחת הגשה - אפשר לערבב אותם או להניח כל סוג בנפרד, איך שאוהבים. שמים בקערה את שמן הזית, מיץ הלימון, השום, המלח והפלפל ומערבבים. מזליפים על הירקות ומגישים חם.

 

 

>> למאגר המתכונים הדיאטטים והבריאים