המתכון באדיבות "טירת צבי".

 

מרכיבים

 

לרוטב

  • שמן זית לטיגון
  • 2 בצלים חתוכים לקוביות
  • 3 שיני שום
  • 500 גרם נקניקיות בקר
  • 500 גרם עגבניות מרוסקות
  • 100 גרם רסק עגבניות
  • 1/2 כוס מים
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • 1 כפית אורגנו
  • 1 כף טימין טרי
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • מלח
  • פלפל שחור

 

לפולנטה

  • 2 ליטר ועוד 1 כוס מים (9 כוסות בסך הכל)
  • 3 כפות שמן זית או 2 כפות מחמאה
  • 500 גרם (1 שקית) קמח תירס מהיר הכנה
  • מלח

 

אופן ההכנה

 

הרוטב

  1. מחממים בסיר מעט שמן זית, ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום ואת הנקניקיות ומטגנים 5 דקות, תוך ערבוב מדי פעם.
  2. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כ-10 דקות.

 

הפולנטה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. מרתיחים את המים בסיר רחב. מוסיפים את שמן הזית (או המחמאה) ומתבלים במלח. מביאים לרתיחה.
  3. מוסיפים למים הרותחים לאט לאט, תוך כדי ערבוב, את קמח התירס. ממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב על אש בינונית כ-5 דקות.
  4. יוצקים מחצית מכמות הפולנטה לתבנית. משטחים מעל את הרוטב ומכסים אותו במחצית השנייה של הפולנטה.
  5. אופים 25-20 דקות, עד שהמאפה מזהיב.