סברינה היא קינוח קלאסי, שבארץ מאוד אוהבים לאהוב (על אף שבשנות ה-80 עשו לה כאן יחסי ציבור גרועים, עם גרסאות נחותות במיוחד). סברינה טובה מורכבת מבצק שמרים רטוב באופן יחסי, שספוג בסירופ עשיר עם טעמים עזים (הכולל בדרך כלל רום כהה). אפשר להוסיף למנה קרמים בטעמים שונים (למשל, וניל או שוקולד לבן), ולהגיש אותה עם מבחר פירות יער או פירות טריים.

 

אני מגיש לכם כאן מתכון קלאסי ומפנק - תתענגו ותיהנו!

 

סברינה (8 מנות)

 

לבצק

  • 10 גרם שמרים טריים (1/5 קובייה) או 1 כפית שמרים יבשים
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) חלב פושר
  • 1 כף גדושה סוכר
  • 1/2 1 כוסות + 1 כף (225 גרם) קמח
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 3 ביצים
  • 50 גרם חמאה רכה
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 1 כפית תמצית וניל

 

לסירופ

  • 4 כוסות (1 ליטר) מים
  • 3 כוסות (600 גרם) סוכר
  • 1 מקל וניל, חצוי לאורכו
  • 1/2 מקל קינמון
  • 1 סרט מקליפת תפוז
  • 1 סרט מקליפת לימון
  • 2 כפות רום כהה

 

להגשה

  • 1/2 מכל (125 מ"ל – 1/2 כוס) שמנת מתוקה
  • 2 כפות שטוחות אבקת סוכר
  • פירות העונה, חתוכים

 

כלים מיוחדים

  • תבנית לסברינה (תבנית שקעים עם בליטה באמצע, ליצירת צורת הטבעת). אפשר גם לוותר על הצורה האופיינית, ולהכין את הסברינות בתבנית שקעים רגילה

 

אופן ההכנה

 

הבצק

  1. מערבבים בקערה קטנה את השמרים עם החלב והסוכר, עד שהשמרים נמסים.
  2. מנפים את הקמח ומערבבים עם המלח.
  3. שמים במיקסר עם וו לישה את הקמח ותערובת השמרים, ומתחילים ללוש.
  4. מוסיפים, לפי הסדר, את הביצים, החמאה, קליפת הלימון ותמצית הווניל. ממשיכים ללוש עד שמתקבל בצק עדין ולח.
  5. מעבירים את הבצק לשק זילוף חד-פעמי. יוצרים חתך קטן בתחתית השק ומזלפים את הסברינות לתבנית שקעים עם בליטות באמצע, עד ל-3/4 מגובה השקעים.
  6. מתפיחים בסביבה חמימה במשך 20 דקות. לא כדאי שהתפיחה תעבור את גובה התבנית, כי אז ייווצרו לסברינות שוליים לא יפים.
  7. אופים את הסברינות במשך 25 דקות בתנור שחומם ל- 170 מעלות, עד שהן מזהיבות.
  8. נותנים לסברינות להתקרר ולהתייבש במשך שעתיים לפחות בטמפרטורת החדר. הסברינות צריכות להיות כמה שיותר יבשות כדי שיספגו כמה שיותר סירופ, ולכן אפשר להכינן עד שלב זה גם יום לפני ההגשה.

 

הסירופ

  1. שמים בסיר את כל המרכיבים, למעט הרום, ומביאים לרתיחה. מסירים מהאש ומצננים.
  2. כשהסירופ מתקרר מעט, מוסיפים את הרום.

 

הרכבת המנה

  1. מחממים את הסירופ על אש נמוכה מאוד (הסירופ צריך להיות חם, אך רחוק מרתיחה). משרים את הסברינות האפויות בתוך הסירופ במשך כ-20 דקות. הופכים ומשרים 20 דקות נוספות. לאחר ספיגת הנוזלים הבצק יתפח פי שניים מגודלו המקורי.
  2. מניחים את הסברינות על רשת או נייר אפייה ונותנים להן להגיר את הנוזלים המיותרים.
  3. מקציפים את השמנת ואבקת הסוכר עד שמתקבלת קצפת יציבה.
  4. מעבירים את השמנת המוקצפת לשק זילוף עם צנתר משונן בקוטר 9 מ"מ, ומזלפים על הסברינות בצורת שושנה. מניחים מעל פירות טריים ומגישים מיד.