רונית פנסו
צילומים: יוסי סליס
סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ'

יום שבת מתקרב, והוא הולך להיות חורפי במיוחד. לפניכם שני מתכונים לארוחת בוקר מפנקת וכיפית (ובריאה!) שתבטיח מצב רוח מרומם לכל בני הבית. לא אוהבים לקום מוקדם בבוקר? לא חייבים. אפשר להכין את הבלילות ערב לפני, לכסות בניילון נצמד ולשמור במקרר. רבע שעה לפני ההכנה, הוציאו מהמקרר וערבבו. את הרוטב הטרי הכינו בבוקר. בתיאבון!
 

חביתיות מקמח מלא עם רוטב פרי

 

זמן הכנה: 10 דקות
זמן המתנה: שעה
זמן בישול: 30 דקות
 
החומרים ל־15 חביתיות:
1 כוס קמח מלא, מנופה
1 כפית סוכר חום
קורט מלח
2 ביצים בגודל L, טרופות
1 כוס מי סודה
1 כף שמן + לשימון המחבת
 
לרוטב פרי העונה:
3 כוסות קוביות קטנות של פרי חמצמץ בשל (שזיפים, מנגו)
3 כפות דבש
1/2 כפית תמצית וניל אמיתית
 
אופן ההכנה:
 
1. החביתיות: מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר והמלח. מוסיפים, בהדרגה ותוך טריפה, את הביצים, הסודה והשמן ומערבבים לבלילה אחידה. אם נוצרו גושים, מעבירים דרך מסננת עבה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה.
2. מוציאים את הבלילה מהמקרר ומערבבים קלות. מברישים קלות את המחבת לחביתיות בשמן ומניחים על להבה בינונית. כשהמחבת חמה מוסיפים מצקת קטנה מהבלילה, ובתנועה סיבובית של המחבת מצפים את פניה בשכבה דקה של בלילה.
3. מטגנים כחצי דקה, עד שהחביתית מזהיבה בשוליה ופניה חלקים ומוכנים. מוציאים לצלחת וחוזרים על התהליך עם יתר הבלילה, תוך שימון קל של המחבת מדי פעם.
4. הרוטב: טוחנים 2 כוסות מקוביות הפרי יחד עם הדבש והווניל לרוטב אחיד.
5. לפני ההגשה, מוסיפים כף גדושה מהרוטב על פני כל חביתית, מפזרים מעל מקוביות הפרי הנוספות, מקפלים לרבעים ומגישים.
 
ערכים תזונתיים ליחידה: 82 קלוריות, 13 גרם פחמימות, 2 גרם חלבון, 2 גרם שומן
 
עונג שבת. חביתיות עם רוטב פרי וכופתאות גבינה וסולת

 

כופתאות גבינה וסולת

 

גרסה מופחתת שומן וסוכר לכופתאות טעימות מהמטבח ההונגרי. במקור מגלגלים אותן לאחר הבישול בפירורי לחם מטוגנים בחמאה, זורים המון סוכר ומגישים עם שמנת  חמוצה... במקום כל אלה נזרה עליהן מעט סוכר חום וקינמון, נגיש עם רוטב פרי ונקבל קינוח קליל וטעים.
 
זמן הכנה: 10 דקות
זמן המתנה: שעתיים
זמן בישול: 8 דקות
 
החומרים ל־12 כופתאות:
 
250 גרם (1 חבילה) גבינה לבנה לאפייה 3% שומן ("טוב טעם", למשל)
1 ביצה בגודל L, טרופה
2 כפות סוכר זהוב או חום
1/2 כפית תמצית וניל אמיתית
1/2 כפית קליפת לימון מגוררת
4 כפות סולת
 
להגשה:
2 כפות סוכר חום
1/2 כפית קינמון טחון
רוטב פרי (מהמתכון הקודם) או רסק תפוחים טבעי
 
אופן ההכנה:
1. שמים בקערה את הגבינה והביצה ומועכים היטב במזלג. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים היטב לתערובת אחידה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעתיים.
2. מרתיחים מים בסיר רחב ומנמיכים את האש לבינונית. בידיים לחות, צרים 12 כדורים מהתערובת ומוסיפים אותם למים החמים. הכדורים ישקעו לתחתית הסיר.
3. לאחר כדקה, מזיזים את הכדורים בעדינות בעזרת כף עץ, שלא יידבקו לקרקעית הסיר. כשהכופתאות צפות על פני המים, לאחר כ־5 דקות, ממשיכים לבשל עוד כ־2 דקות עד שהן מתייצבות היטב.
4. מוציאים בעזרת כף מחוררת ומעבירים לצלחת הגשה. זורים מעל סוכר חום וקינמון ומגישים חם, עם רוטב פרי או רסק תפוחים בצד.
 
ערכים תזונתיים ליחידה: 40 קלוריות, 7 גרם פחמימות, 1 גרם חלבון, 1 גרם שומן