הסיבה העיקרית שבגללה כולם אוהבים שוקולד די ברורה: הוא פשוט נורא טעים. אבל יש סיבה נוספת לפופולאריות של הממתק הזה: היכולת שלו להפתיע בכל פעם מחדש, כשהוא מופיע באינספור צורות (פרלינים, קרמים, עוגות ועוד ועוד), ומשתלב נהדר עם המון טעמים אחרים.

 

המתכון שלהלן הוא דוגמה מצוינת להרמוניה ששוררת בין השוקולד למרכיבים אחרים: כשמצרפים אליו קרמל ואגוזי לוז מקבלים טראפלס ממכרים שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול.

 

אם בא לכם לגוון, אפשר להחליף אגוזי הלוז באגוזים אחרים, כמו פקאנים, קשיו או פיסטוקים.

 

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל של Xnet:

 

 

מרכיבים (כ-50 טראפלס)

  • 1/3 כוס (40 גרם) אגוזי לוז (קלופים או לא קלופים)
  • 3 כפות (40 גרם) סוכר
  • 1/4 כוס ועוד 1 כף (70 מ"ל) חלב
  • 1/4 כוס ועוד 1 כף (70 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 1/3 מקל וניל
  • 125 גרם שוקולד מריר
  • 150 גרם שוקולד חלב
  • 50 גרם חמאה רכה

 

לציפוי (לא חובה)

  • שוקולד מומס, אבקת קקאו או אבקת סוכר

 

כלים מיוחדים

  • תבנית בגודל 20X30 ס"מ

 

אופן ההכנה

  1. קולים את אגוזי הלוז במשך 12 דקות בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות. מצננים וקוצצים דק במעבד מזון.
  2. שמים את הסוכר בסיר קטן ומחממים על אש בינונית. בשלב הראשון מתאפקים ולא בוחשים, כי זה יפגע ביצירת הקרמל. רק כשהסוכר מתחיל להימס מתחילים לבחוש מדי פעם בכף עץ. ממשיכים בבישול הסוכר עד שהוא הופך לקרמל ענברי (חשוב להשגיח על הסוכר בזמן הבישול, מפני שהקרמל עלול להישרף מהר מאוד).
  3. במקביל להכנת הקרמל מרתיחים בסיר קטן את החלב, השמנת ומקל הווניל. מוסיפים לאט לאט את הנוזל הרותח לקרמל, תוך כדי ערבוב, עד שכולו נטמע (זהירות – הקרמל יבעבע בזמן ההוספה).
  4. שוברים את שני סוגי השוקולד לקוביות ויוצקים עליהם את הקרמל החם. מערבבים עד שמתקבל גנאש חלק. מצננים לכ-35 מעלות (מעט פחות מטמפרטורת הגוף).
  5. מוסיפים לגנאש החמים את החמאה הרכה ואת אגוזי הלוז הקלויים. מערבבים היטב (חשוב להוסיף את החמאה לגנאש רק לאחר שהוא התקרר – אם הוא עדיין יהיה חם, התערובת "תישבר").
  6. יוצקים את התערובת לתבנית בגודל 20X30 ס"מ. מכסים את התבנית בפלסטיק נצמד ומכניסים למקרר ל-24 שעות, כדי שהתערובת תתקשה.
  7. מוציאים מהמקרר ומפשירים בטמפרטורת החדר כשעה.
  8. חותכים לקוביות בגודל 1.5X1.5 ס"מ. יוצרים מכל קובייה כדור קטן, ואם רוצים מגלגלים בשוקולד מומס, אבקת קקאו, אבקת סוכר או ציפוי אחר.