חלה מתוקה קלועה 

המרכיבים ל-2 חלות

1 ק"ג קמח

1 קוביה או שקית שמרית (50 גר')

1 שקית משפר אפיה (50 גר')

¾ כוס סוכר (150 גר')

1/2 כוס שמן (100 מ"ל)

2 ביצים ( גודלL )

כ-½1 כוסות מים פושרים (כ-375 מ"ל)

כפית מלח

 

למריחה: ביצה טרופה

לקישוט: שומשום או פרג לפיזור

 

אופן ההכנה:

1.מכניסים את כל החומרים לקערה, מוסיפים בהדרגה את המים ולשים עד לקבלת בצק רך וגמיש. משהים למנוחה בכלי מכוסה כ-30 דקות.

2. צרים 6 רצועות ומכל 3 רצועות קולעים חלה אחת (לא הדוק מדי).

3. מניחים מכוסה לתפיחה על מגש מרופד בנייר אפיה עד להכפלת הנפח.

4. מורחים בעדינות עם ביצה טרופה ומפזרים שומשום או פרג.

5. בתנור שחומם מראש ל-°C180 אופים כ-35 דקות עד שהחלות זהובות.

 

מעבירים לרשת לצינון.

 

  • המתכון באדיבות שף סטפן לייק ל"שמרית" - בפרק הבא: פיצות ופוקצ'ות