המרכיבים (4 מנות)

 

  • כ־3 כפות שמן זית
  • 550 גרם בטטות (כ-3 בטטות), קלופות ופרוסות
  • 1 כרשה, החלקים הלבנים והירוקים הבהירים בלבד, פרוסה
  • 1־2 שיני שום, קלופות ופרוסות
  • מלח, פלפל שחור
  • כ־4 כפות טחינה גולמית (רצוי ממשומשום מלא)

 

ההכנה

 

‭.1‬ מחממים את שמן הזית בסיר, מוסיפים את הירקות ומטגנים אותם עד הזהבה. מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים ברתיחה קלה עד ריכוך מלא של הירקות כעשרים דקות. מכבים את להבת הכיריים.

 

2.‬ בעזרת מוט ריסוק ידני, טוחנים את המרק למרקם חלק. מתבלים במלח ובפלפל ומבשלים חמש דקות נוספות, לאחר הטחינה.

 

‭.3‬ יוצקים את המרק לקערות הגשה, מעטרים כל קערה בכף טחינה גולמית ומגישים חם.