מנדלברוייט (עוגיות שקדים) מקמח מלא

כ- 30 עוגיות

 

מרכיבים

  • 2 ביצים
  • קורט מלח
  • 200 גרם קמח מלא
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
  • 1/2 כוס תחליף סוכר
  • 1/4 כפית ונילין
  • 70 גרם שקדים קלויים
  • 60 גרם אגוזי לוז קלויים
  • גרידה מלימון או תפוז קטן אחד

 

אופן ההכנה

1. טורפים את הביצים ומוסיפים אליהן את המלח.

2. מנפים לקערה את הקמח המלא ואבקת הסודה לשתיה.

3. מוסיפים לקערה את תחליף הסוכר, וונילין, שקדים, אגוזי לוז, גרידת לימון ומערבבים היטב.

4. מעבירים את הבצק לשולחן עבודה מקומח קלות ולשים באופן ידני עד לחיבור של כל המרכיבים לכדי בצק אחיד.

5. יוצרים גליל ומניחים אותו בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.

6. אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות כ-25 עד 30 דקות.

7. מצננים את הגליל, פורסים לפרוסות בעובי של עד 1 ס"מ ומסדרים על גבי תבנית האפייה, כמעט ללא מרווחים.

8. מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות ואופים 10 דקות נוספות, עד שהעוגיות יבשות.

9. מצננים כ- 15 דקות ומעבירים לצנצנת. העוגיות נשמרות לזמן ממושך, למעלה מחודש ימים.

 

עוגת שמרים "ספר תורה"

3 תבניות אינגליש קייק 30 ס"מ

 

מרכיבים

לבצק

770 גרם קמח שמרים

  • 150גרם תחליף סוכר
  • 10 גרם משפר אפייה
  • 3 ביצים
  • 180 מ"ל מים
  • ראש כפית ונלין
  • קליפה מגוררת מ- 1/4 תפוז
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 75 גרם שמן קנולה
  • 1/2 כפית מלח

למלית

  • 500 גרם תחליף סוכר
  • 60 גרם אבקת קקאו מנופה
  • 1 כף אבקת קפה נמס
  • כ- 2 כפות שמן

לשטרויזל

  • 100 גרם חמאה קרה
  • 100 גרם תחליף סוכר
  • 140 גרם קמח

לציפוי

  • 1 ביצה טרופה

 

אופן ההכנה

הבצק

1. מערבלים את הקמח, תחליף הסוכר ומשפר אפייה במיקסר עם וו לישה במשך כדקה.

מוסיפים ביצים, מים, ונילין וקליפת תפוז ומערבלים במהירות בינונית במשך כ-4 דקות, עד לקבלת תערובת אחידה.

2. חותכים את החמאה לקוביות ומוסיפים קוביה קוביה למסה, עד שנבלעות בתערובת.

3. לשים כ-7 דקות עד לקבלת בצק רך ומעט דביק. מוסיפים מלח ולשים כדקה נוספת.

4. מניחים את הבצק בקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד משאירים לתפיחה של כשעה בטמפרטורת החדר. לאחר מכן מעבירים למקרר ל- 4 שעות לפחות.

5. המלית: מערבבים תחליף סוכר, קקאו וקפה נמס בקערית ללא החמאה.

6. השטרויזל: מערבבים בידיים או במעבד מזון את חומרי השטרויזל רק עד לקבלת תערובת פירורית.

7. הרכבה: מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ומרדדים כל חלק על משטח מקומח עד לקבלת מלבן בגודל 25*35 ס”מ ובעובי1/2 ס”מ.

8. מברישים את הבצק בשמן או חמאה, מפזרים את מלית הקקאו ומטפטפים מעל חמאה מומסת או שמן.

9. מגלגלים משני הצדדים של המלבן עד שהם נפגשים במרכז, כמו ספר תורה. מניחים בתבנית משומנת.

10. מברישים במעט שמן או חמאה מומסת ומפזרים את השטרויזל מלמעלה.

11. מכסים את התבנית במגבת לחה ומתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר.

12. אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות כ- 35 דקות עד להזהבה.

13. מצננים מעט ומגישים.

 

עוגיות גרנולה עשירות

תבנית 24 שקעים

 

מרכיבים

  • 100 גרם חמאה רכה
  • 240 גרם תחליף סוכר
  • 2 ביצים
  • 420 גרם קוואקר דק
  • 10 גרם אבקת אפייה
  • 5 גרם מלח דק
  • 1 כף קמח תופח מלא
  • 100 גרם חמוציות ללא תוספת סוכר קצוצות או צימוקים כהים
  • 75 גרם שומשום מלא
  • 2 כפות פשתן
  • 2 כפות גרעיני חמניה

 

אופן ההכנה

1. מקציפים את החמאה הרכה ואת תחליף הסוכר בוו גיטרה, עד לקבלת גוון לבן ומרקם אוורירי. מוסיפים בהדרגה את הביצים.

2. לאחר מכן מוסיפים את הקוואקר, אבקת האפייה והמלח.

3. ולבסוף מוסיפים את החמוציות או הצימוקים, ואת השומשום המלא.

4. צרים מן התערובת כדורים קטנים (בממוצע כל עוגיה במשקל של 20 גרם).

5. מסדרים את העוגיות על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים של כ- 2 ס"מ בין עוגיה לעוגיה. ניתן להקפיא את העוגיות לפני האפייה (לא חובה).

6. אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות, כ- 15 עד 17 דקות.

 

עוגיות פיצוחים זריזות

כ- 25 עוגיות

 

מרכיבים

  • 200 גרם פיצוחים (שקדים, לוז, פיסטוק)
  • 1/3 כוס גרעיני דלעת/חמניות
  • 2 כפות תחליף סוכר
  • 1 כף סירופ אגבה
  • 1 חלבון

 

אופן ההכנה

1. מניחים את כל הפיצוחים בקערה, מפזרים את תחליף הסוכר, מצרפים חלבון ומערבבים היטב.

2. מוספים סירופ אגבה ומערבבים בעדינות עד שכל הפיצוחים מצופים בצורה אחידה.

3. בעזרת כף מניחים כפות שטוחות מן התערובת בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

4. אופים בתנור שחומם מראש ל- 150 מעלות כ- 35 דקות, עד להזהבה.

5. מצננים היטב ושומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד 3 שבועות.

 

שאלות, הערות והצעות לשפים ולהפקת התוכנית אפשר לשלוח למייל info@haimtov.co.il