סופגניות קטנטנות בקרם שוקולד לבן

 

מרכיבים לבצק:

¼ 2 כוסות קמח ( 310 גר')

½ שקית או 1/2 קוביה שמרית (25 גר')

¼ כוס סוכר לבן (50 גר')

2 ביצים גודל L

2 כפות חלב

2 כפות ברנדי

1/4 חבילה חמאה רכה (25 גר')

1 כפית תמצית וניל

1 כפית גרידת לימון

1 כפית מלח

 

שמן עמוק לטיגון

 

מרכיבים לקרם שוקולד לבן:

100 מ"ל שמנת מתוקה

200 גר' שוקולד לבן

1 כף סירופ תירס או 1 כף דבש

 

הכנת הקרם:

בסיר קטן על אש בינונית מחממים את השמנת והסירופ עד לרתיחה.

מסירים מהאש, מוסיפים את השוקולד הלבן לסיר ומערבבים עד להמסה ולקבלת קרם חלק.

מקררים היטב במקרר כשעתיים עד להגשה.

 

הכנת הבצק:

בקערת מערבל עם וו לישה שמים קמח מנופה ושמרית ( קוביה יש לפורר).

מוסיפים למערבל ביצים, תמצית וניל, קליפת לימון, חמאה רכה, ברנדי ומלח.

לשים עד לקבלת בצק רך ודביק. יוצרים מהבצק כדור, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לשעה במקרר.

 

הכנת הסופגניות:

מחלקים את הבצק ל-40 כדורים קטנים של כ-15 גרם לקבלת מיני סופגניות מניחים אותם על תבנית משומנת היטב ומניחים מכוסה במקום חמים לתפיחה במשך כשעה, (או עד הכפלת הנפח).

בסיר רחב מחממים שמן עמוק ל-165 מעלות, מרימים את כדורי הבצק בעזרת כף או פלטה משומנת והופכים בעדינות לתוך השמן חם. מטגנים כ-1 דקה מכל צד עד להזהבה.

מוציאים את הסופגניות, מניחים על נייר סופג.

 

הגשה:

ממלאים בשק זילוף עם צנטר את קרם השוקולד הלבן , מזלפים לגביע מרטיני, מניחים 4-5 סופגניות, מקשטים באבקת סוכר וסוכריות צבעוניות. מגישים מיד.

 

 

סופגניות מיני מקושטות עם מילויים מיוחדים

החומרים לבצק והכנת הבצק כמו במתכון הסופגניות הקטנטנות

 

הכנת הסופגניות:

מחלקים את הבצק ל-20 כדורים של כ-30 גרם, מניחים אותם על תבנית משומנת היטב ומניחים מכוסה במקום חמים לתפיחה במשך כשעה, או עד הכפלת הנפח. בסיר רחב מחממים שמן עמוק ל-165 מעלות, מרימים את כדורי הבצק בעזרת כף או פלטה משומנת והופכים בעדינות לתוך השמן חם. מטגנים כ- ½1 דקות מכל צד עד להזהבה. מוציאים את הסופגניות, מניחים על נייר סופג.

 

ממלאים בשק זילוף עם צנטר או במזרק את המלית (להלן כמה הצעות למליות מיוחדות) ומזריקים דרך הצד לפנים הסופגנייה. מקשטים את הסופגניה.

 

מלית ריבת חלב או נוטלה:

מלית מוכנה שניתן לרכוש במרכולים או חנויות מתמחות ולקשט עם קוקוס קלוי אגוזי לוז מסוכרים וכו'

 

מלית מרנג אדום:

2 חלבונים

70 גר' סוכר

2 טיפות צבע מאכל אדום

 

הכנת המלית:

מקציפים במיקסר יבש לחלוטין בעזרת מקציף את החלבונים וסוכר לקצף יציב. מוסיפים 2 טיפות צבע מאכל אדום. מקפלים הצבע למרנג בעזרת מרית. ממלאים את פנים הסופגנייה ומקשטים את חלקה העליון של הסופגנייה. מעל הסופגנייה ניתן לשלב קישוטי בצק סוכר או סוכריות בצבעים וטעמים שונים.

 

מלית שוקולד עשירה (גנאש שוקולד)

100 גר' שמנת מתוקה

100 גר' שוקולד מריר

1 כף חמאה

 

הכנת המלית:

בסיר קטן על אש בינונית מחממים את השמנת עד לרתיחה. מסירים מהאש, מוסיפים את השוקולד המריר ומערבבים עד להמסה. מקררים כ-3 דק', מוסיפים חמאה ומערבבים בעדינות לתערובת גנאש חלקה.

ממלאים את פנים הסופגנייה בקרם שוקולד גנאש ומקשטים גם את חלקה העליון.

 

טיפ: ניתן להוסיף לקישוט גם צורות מבצק סוכר או מרציפן צבעוני (ראו שלבים)

 

  • טיפים כלליים להכנת סופגניות:

לישה מתאימה: מומלץ ללוש הבצק במיקסר ולא במעבד מזון. מכניסים את כל החומרים לקערת המיקסר ללא הנוזלים,(המים או החלב), מפעילים המיקסר במהירות נמוכה ומוסיפים בהדרגה את הנוזלים, כשהחומרים מתחברים לגוש,מעלים את מהירות הלישה לבינונית וממשיכים ללוש לפחות עוד כ-8 דקות , יש להמשיך עד לקבלת בצק רך וגמיש הניתק מהדפנות.

 

איך מקבלים סופגניה עגולה ויפה? תפיחה מספיקה חשובה לקבלת סופגניה אוורירית. מומלץ להניח את הסופגניות לתפיחה על מגש משומן או ניר אפיה ובמרחקים של כ-5 ס"מ אחת מהשניה שלא תדבקנה. עד שהסופגניות מכפילות את נפחן (חשוב לא למהר ולא לוותר על תפיחה נאותה).

 

אפשר להכין את הבצק בבוקר, להשאיר לתפיחה במקרר, ולטגן בערב. שמירה במקרר מעכבת תפיחה. מכניסים את הבצק מכוסה למקרר למדף התחתון בו מצויה הטמפרטורה הנמוכה ביותר. שימו לב, הבצק לא יפסיק לתפוח, השמרים ימשיכו לנשום אך בקצב איטי בהרבה ועל כן גם התפיחה תהיה איטית בהרבה. בכל מקרה לא לשמור יותר מיום כי אחר כך הבצק עלול להחמיץ.