לא צריך לחמם את הגריל – ואפילו לא את התנור - כדי להכין שיפודי פרגית משובחים: שף אבי ביטון מגיש מתכון מהיר לפרגיות במחבת, עם רוטב מיוחד על בסיס וויסקי.

 

ביום חמישי ידגים ביטון את הכנת המנה בקניון עזריאלי מודיעין, כחלק מפסטיבל סדנאות שפים שייערך במקום. הפסטיבל יימשך ביום שישי וישתתפו בו גם השפים מיקי שמו ושאול בן אדרת.

 

מרכיבים (3-2 מנות)

  • 1/2 ק"ג נתחי פרגית משופדים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 4 עגבניות בשלות, קלופות וחתוכות לרבעים
  • 4 שיני שום פרוסות
  • 1 כפית אורגנו יבש
  • 1 פלפלון צ'ילי אדום טרי, פרוס דק
  • 3 ענפי טימין
  • 1/4 כוס ויסקי
  • 1 כף סוכר חום
  • 1 כפית חרדל גרגירים
  • 1 צרור בצל ירוק, קצוץ

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את שמן הזית במחבת כבדה על אש גבוהה. מניחים את השיפודים במחבת הלוהטת וצולים אותם 4-3 דקות. הופכים וצולים 4-3 דקות גם מהצד השני.
  2. מתבלים במלח ופלפל. מוסיפים למחבת את השום, האורגנו, העגבניות, הצ'ילי והטימין.
  3. מערבבים את הוויסקי, החרדל והסוכר ומוסיפים למחבת.
  4. מבשלים כ-10 דקות נוספות על אש בינונית. מדי פעם הופכים את השיפודים.
  5. מפזרים על המנה את הבצל הירוק ומגישים.