המרכיבים (כ-50 יחידות)
- 100 גרם שוקולד לבן, שבור לקוביות
- 1 כף שטוחה קפה נמס מגורען
- 3/4 כוס 150) גרם) סוכר חום בהיר
- 100 גרם חמאה, רכה
- 2 ביצים
- 2 כוסות 280) גרם) קמח, מנופה
- 1 כפית סודה לשתייה
- 1 1/2 כוסות 150) גרם) אגוזי לוז, חצויים
ההכנה
.1 מחממים את התנור לחום בינוני 180) מעלות) ומרפדים תבניות תנור בניירות אפייה.
.2 שמים את השוקולד הלבן בכלי מתאים וממיסים בהדרגה ובזהירות במיקרוגל. מוציאים, מוסיפים את הקפה ומערבבים לקרם חלק ואחיד. מניחים להצטנן קצת.
3. שמים את הסוכר, החמאה והביצים בקערת המערבל ומערבלים במהירות בינונית כ-2 דקות, עד שמתקבל קרם חלק. מוסיפים את קרם השוקולד ומערבלים עוד כמה שניות. מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים את הקמח ואבקת הסודה לשתייה. מערבלים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה.
4. מניחים על התבניות, בעזרת שתי כפיות, תלוליות מהעיסה. מניחים, בלחיצה עדינה, 4 חצאי אגוז על כל תלולית. אופים 12-10 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות קלות. מצננים קצת, מעבירים לרשת לצינון מלא, ומגישים.