המרכיבים (כ-50 יחידות)

 

  • 100 גרם שוקולד לבן, שבור לקוביות
  • 1 כף שטוחה קפה נמס מגורען
  • ‭3/4‬ כוס ‭150)‬ גרם) סוכר חום בהיר
  • 100 גרם חמאה, רכה
  • 2 ביצים
  • 2 כוסות ‭280)‬ גרם) קמח, מנופה
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • ‭1 1/2‬ כוסות ‭150)‬ גרם) אגוזי לוז, חצויים

 

ההכנה

 

‭.1‬ מחממים את התנור לחום בינוני ‭180)‬ מעלות) ומרפדים תבניות תנור בניירות אפייה.

 

‭.2‬ שמים את השוקולד הלבן בכלי מתאים וממיסים בהדרגה ובזהירות במיקרוגל. מוציאים, מוסיפים את הקפה ומערבבים לקרם חלק ואחיד. מניחים להצטנן קצת.

 

3. ‬ שמים את הסוכר, החמאה והביצים בקערת המערבל ומערבלים במהירות בינונית כ-2 דקות, עד שמתקבל קרם חלק. מוסיפים את קרם השוקולד ומערבלים עוד כמה שניות. מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים את הקמח ואבקת הסודה לשתייה. מערבלים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה.

 

4. ‬ מניחים על התבניות, בעזרת שתי כפיות, תלוליות מהעיסה. מניחים, בלחיצה עדינה, 4 חצאי אגוז על כל תלולית. אופים ‭12-10‬ דקות, עד שהעוגיות מזהיבות קלות. מצננים קצת, מעבירים לרשת לצינון מלא, ומגישים.