פלפלים צבעוניים הם ממש מתנה מהטבע: עושר של פיגמנטים שונים התורמים, כל אחד בתורו, הגנה ממחלות כמו סרטן ומחלות לב, חיזוק המערכת החיסונית, האטת ההזדקנות והגנה על הראייה ועל העור מפני חשיפה לנזקי השמש (ליאורה חוברה, דיאטנית קלינית).

 

 

המרכיבים ‭4)‬ מנות)

 

  • 8 גבעולי סלרי גבעול ללא העלים, חתוכים לקוביות
  • 1 פלפל אדום, ללא העוקץ והזרעים, חתוך לקוביות
  • 1 פלפל צהוב, ללא העוקץ והזרעים, חתוך לקוביות
  • 1 פלפל ירוק בהיר, ללא העוקץ והזרעים, חתוך לקוביות
  • 1 תפוח מזן גראני סמית‭,'‬ ללא הליבה והגרעינים, חתוך לקוביות
  • מיץ מ־1 לימון גדול
  • 3 כפות שמן קנולה
  • 1 כף לימון כבוש, חתוך לקוביות קטנות
  • מלח, פלפל שחור
  • 1 כף צנוברים
  • 1 כף גדושה שבבי שקדים

 

ההכנה

 

‭.1‬ שמים את קוביות הירקות והתפוח בקערה. מוסיפים את מיץ הלימון (כדי למנוע את השחרת התפוח‭,(‬ השמן, הלימון הכבוש והתבלינים ומערבבים. משהים 20 דקות לספיגת טעמים.

 

‭.2‬ מחממים מחבת (ללא שמן‭,(‬ מוסיפים את הצנוברים והשקדים וקולים קלות. מפזרים מלמעלה ממש לפני ההגשה.

 

>> עוד מתכונים דיאטטיים