המתכון באדיבות מסעדת "קינג ג'ורג'" בראשון לציון.
מרכיבים (2 מנות)
- 300 גרם (קצת יותר מ-1/2 חבילה) פסטה, רצוי מסוג פנה
- כ-200 גרם בטטה (כ-1/2 בטטה), חתוכה לקוביות
- עלים מ-2 גבעולי טימין
- 1 כפית סוכר (רצוי חום)
- מלח
- פלפל לבן
- מעט שמן זית
- מעט חמאה לטיגון
- 1 בצל קצוץ
- 1 שן שום קצוצה
- פלפל שחור
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה עם 32% שומן
- כ-1/4 כוס יין לבן
- קורט אגוז מוסקט טחון
- כמה עלי בזיליקום
- 4-3 גבעולי בצל ירוק קצוצים
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות.
- מערבבים את קוביות הבטטה עם עלי הטימין, הסוכר, מעט מלח, פלפל לבן ומעט שמן זית.
- מפזרים את קוביות הבטטה בתבנית בשכבה אחידה. אופים כ-20 דקות, עד שהקוביות מתרככות (הקפידו שהן לא יהיו רכות מדי, כדי שלא יתפרקו אחר כך בבישול).
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
- בזמן שהפסטה מתבשלת מחממים חמאה בסיר שיוכל להכיל אחר כך את הפסטה וקוביות הבטטה. מוסיפים לסיר את הבצל, ומטגנים אותו על אש בינונית עד שהוא מזהיב.
- מוסיפים לסיר את קוביות הבטטה, השום, פלפל שחור ומלח. ממשיכים לטגן כ-2 דקות.
- מוסיפים לסיר את השמנת המתוקה, היין ואגוז המוסקט, ומביאים לרתיחה. מבשלים כמה דקות ברתיחה עדינה, עד שהרוטב מסמיך מעט.
- מוסיפים את הפסטה ומבשלים דקה-שתיים תוך ערבוב.
- מעבירים לצלחות הגשה ומקשטים בבצל קצוץ ובעלי בזיליקום.