המרכיבים (20 מנות/ 63 קלוריות למנה)

 

  • תבנית בגודל ‭25X20‬ ס"מ

 

  • 2 כפיות אבקת קפה לאספרסו או קפה שחור
  • 2 כפות מים רותחים
  • ‭2/3‬ כוס ‭90)‬ גרם) קמח
  • ‭1/2‬ כוס ‭50)‬ גרם) אבקת קקאו
  • ‭1/2‬ כפית אבקת אפייה
  • ‭1/4‬ כפית מלח
  • 50 גרם חמאה
  • תחליף סוכר השווה ל־‭3/4‬ כוס סוכר (בודקים את יחס ההמרה על גבי האריזה)
  • ‭1/4‬ כוס ‭80)‬ גרם) סילאן טבעי ללא תוספת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כף ליקר קפה
  • ‭1/2‬ כוס ‭120)‬ מ"ל) חלב ‭1%‬ שומן
  • 2 חלבונים, גדולים
  • אפשרות לזרייה: אבקת קקאו

 

ההכנה

 

‭.1‬ מחממים את התנור לחום בינוני ‭180)‬ מעלות‭,(‬ מרפדים את התבנית בנייר אפייה כך ששוליו יבלטו מעבר לדפנות התבנית. משמנים מעט את הנייר.

 

2. ‬ שמים את אבקת הקפה והמים הרותחים בקערית ומערבבים. מניחים בצד.

 

‭.3‬ מנפים לקערה גדולה, בעזרת נפה או מסננת, את הקמח, הקקאו ואבקת האפייה. מוסיפים את המלח ומערבבים לתערובת אחידה, ללא גושי קקאו.

 

‭.4‬ שמים בקערה מתאימה את החמאה וממיסים במיקרוגל. מוסיפים לחמאה המומסת את תחליף הסוכר, הסילאן, תמצית הווניל, הליקר, החלב והקפה המומס. מערבבים היטב במטרפה ידנית. מוסיפים את החלבונים ומערבבים היטב עד שמתקבל נוזל חלק. יוצקים אל קערת הקמח והקקאו ומערבבים עד שמתקבלת עיסה אחידה (ערבוב יתר פוגם ברכות של הבראוניז‭.(‬ מעבירים לתבנית ואופים כ־18 דקות, רק עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים. מוציאים ומניחים לצינון.

 

‭.5‬ אוחזים בשולי נייר האפייה ומרימים את העוגה. מניחים על משטח עבודה. אם רוצים, זורים אבקת קקאו. חותכים לריבועים או למלבנים. מגישים או מאחסנים בכלי סגור היטב (הבראוניז משתבחים יום-יומיים לאחר ההכנה‭.(‬

  

  • איך שומרים: בכלי סגור היטב, כשבוע.