המתכון באדיבות נטיפי שוקולד DANSH.
מרכיבים (כ-14 בריושים)
- 500 גרם (1/2 3 כוסות ועוד 1 כף) קמח
- 1/2 1 כפיות מלח
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- 1 שקית (50 גרם) "שמרית" או 1 קוביית שמרים או 2 כפות שמרים יבשים
- 1 כפית תמצית וניל
- 5 ביצים בגודל M
- 1/2 כוס חלב
- 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 1 כוס דאבל שוקולד צ'יפס (נטיפי שוקולד מריר ולבן)
- אפשרות: 100 גרם (כ-2/3 כוס) סוכר גבישי (להשיג בחנויות בישול ואפייה)
- 1 ביצה טרופה
כלים מיוחדים
- תבנית שקעים
- מנז'טים
אופן ההכנה
- מערבבים בקערת המיקסר את הקמח, המלח, הסוכר והשמרים.
- מוסיפים את תמצית הווניל, הביצים והחלב, ולשים במהירות נמוכה במשך 5 דקות. מגבירים את מהירות המיקסר לנמוכה-בינונית, ולשים 5 דקות נוספות.
- ממשיכים ללוש ומוסיפים בהדרגה את החמאה (מחכים בכל פעם שהכמות שהוספנו תיטמע בבצק). לאחר שמסיימים להוסיף את החמאה ממשיכים ללוש במשך 5 דקות נוספות.
- מכסים במגבת לחה ומתפיחים כשעה, עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.
- מוציאים את האוויר מהבצק. מכסים בפלסטיק נצמד ומכניסים למקרר ללילה (כ-8 שעות).
- יוצרים מהבצק כ-14 כדורים שווים בגודלם. משטחים כל כדור בכף היד לדסקית, ומניחים במרכז כפית של שוקולד צ'יפס.
- מרפדים את השקעים של התבנית במנז'טים, ומניחים בהם את הכדורים. מכסים במגבת לחה ומתפיחים כשעה, עד שהכדורים כמעט מכפילים את נפחם.
- לקראת סוף התפיחה מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מברישים את הבריושים בזהירות במעט ביצה טרופה, ואם רוצים מפזרים עליהם סוכר גבישי.
- אופים כ- 15 דקות, עד שהבריושים זהובים.