המתכון באדיבות נטיפי שוקולד DANSH.

 

מרכיבים (כ-14 בריושים)

  • 500 גרם (1/2 3 כוסות ועוד 1 כף) קמח
  • 1/2 1 כפיות מלח
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1 שקית (50 גרם) "שמרית" או 1 קוביית שמרים או 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 5 ביצים בגודל M
  • 1/2 כוס חלב
  • 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1 כוס דאבל שוקולד צ'יפס (נטיפי שוקולד מריר ולבן)
  • אפשרות: 100 גרם (כ-2/3 כוס) סוכר גבישי (להשיג בחנויות בישול ואפייה)
  • 1 ביצה טרופה

 

כלים מיוחדים

  • תבנית שקעים
  • מנז'טים

 

אופן ההכנה

  1. מערבבים בקערת המיקסר את הקמח, המלח, הסוכר והשמרים.
  2. מוסיפים את תמצית הווניל, הביצים והחלב, ולשים במהירות נמוכה במשך 5 דקות. מגבירים את מהירות המיקסר לנמוכה-בינונית, ולשים 5 דקות נוספות.
  3. ממשיכים ללוש ומוסיפים בהדרגה את החמאה (מחכים בכל פעם שהכמות שהוספנו תיטמע בבצק). לאחר שמסיימים להוסיף את החמאה ממשיכים ללוש במשך 5 דקות נוספות.
  4. מכסים במגבת לחה ומתפיחים כשעה, עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.
  5. מוציאים את האוויר מהבצק. מכסים בפלסטיק נצמד ומכניסים למקרר ללילה (כ-8 שעות).
  6. יוצרים מהבצק כ-14 כדורים שווים בגודלם. משטחים כל כדור בכף היד לדסקית, ומניחים במרכז כפית של שוקולד צ'יפס.
  7. מרפדים את השקעים של התבנית במנז'טים, ומניחים בהם את הכדורים. מכסים במגבת לחה ומתפיחים כשעה, עד שהכדורים כמעט מכפילים את נפחם.
  8. לקראת סוף התפיחה מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  9. מברישים את הבריושים בזהירות במעט ביצה טרופה, ואם רוצים מפזרים עליהם סוכר גבישי.
  10. אופים כ- 15 דקות, עד שהבריושים זהובים.