>> בואו להיות חברים של פנאי פלוס בפייסבוק

 

"הבשלנים הכי גרועים באמריקה": מביצה לביצת פברז'ה

 

מה זה: ריאליטי המפגיש בין אנשים שבקושי יודעים לטגן ביצה, ומנסה ללמד אותם להכין קרוקומבוש. בקיצור, מדובר בגאולת נשמתם.

 

איך זה עובד: 16 בשלנים גרועים מגויסים למחנה טירונות בן 8 שבועות ובמהלכו הם לומדים את הבסיס לבישול: הכנת צירים, רטבים, מאפים, שימוש בסכינים, השוואת טמפרטורות ועוד דברים שיעזרו להם בסוף התחרות לזכות ב־25 אלף דולר.

 

כדי לעשות זאת הם צריכים לגרום לצוות של שלושה שופטים להאמין שמדובר בשף של מסעדה עם 3 כוכבי מישלן. הזוכה מרוויח גם את התואר "הטוב מבין הגרועים ביותר". כבוד? בהחלט.

 

שווה ביס: כי הם כל כך גרועים שכל אחד מאיתנו אהרוני לעומתם, וכי בימינו כל דרך לגאולה עוברת בתוכנית ריאליטי.

 

מתי ואיפה: רביעי, 20:30, ערוץ האוכל

 

"Sweet Genius": האימה הישראלית

 

מה זה: ארבעה מומחים לקינוחים, ושף אחד ישראלי לשעבר שרודה בהם כאילו הם בטירונות וירו כרגע שוקולד צ'יפס לבן במקום חום לכיוון עוגת היער השחור. או, הבושה!!

 

איך זה עובד: רון בן ישראל הוא שף מוכר וידוע בניו יורק, והחנות שלו בסוהו עובדת נון סטופ ומשגרת הרבה עוגות חתונה ועוגות לאירועים מיוחדים.

 

בכל פרק נבחנים ארבעה מומחים למתוקים בהכנת עוגות יצירתיות, משעשעות וטעימות, שבן ישראל, שכבר כונה על ידי התקשורת "האיש המפחיד ביותר בטלוויזיה", והוא למעשה שילוב בין אלון גל לאורי פסטר. כשגברים קירחים הם מפחידים זה הכי נורא, תשאלו את עזרא קדם.

 

שווה ביס: כי העוגות נראות מדהים, ואורי פסטר של הפחמימות הוא חתיכת מחזה שלא רואים כל יום. כנראה שהקאובוי שף שאירח את זהבה ואתי בן בעונה הראשונה של "חי ב־LA LA לנד" לא היה השף הכי מוזר בעולם.

 

מתי ואיפה: ברחבי האינטרנט

 

מחזה שלא רואים כל יום. "Sweet Genius"
מחזה שלא רואים כל יום. "Sweet Genius"

 

"ארוחה בלתי אפשרית": בהשראת סדרת הקאלט

 

מה זה: משימה בלתי אפשרית מתחום הקולינריה. נגיד להכין ארוחה לאלף איש שכולם חולים בצליאק, ואסור להם לאכול דברים לבנים, עם מלח, שמרים או סוכר.

 

איך זה עובד: השף הקשוח רוברט אירווין צריך מדי תוכנית להכין ארוחה בלתי אפשרית. התוכנית עשויה כמו סדרת הקאלט "משימה בלתי אפשרית", כולל פתיח הטוען: מה שאתם עומדים לראות הוא אמיתי.

 

אחרי שראיתי אותו מכין ארוחת גורמה ל־500 איש בלי להשתמש במלח או סוכר, אני מאמינה שהוא יכול לעשות הכל.

 

שווה ביס: כי ככה היו נראות תוכניות בישול בעולם גברי לחלוטין.

 

מתי ואיפה: שישי, 19:55, ערוץ האוכל

"השפים של בוורלי הילס": לבשל למעושרות

 

מה זה: מאחורי כל מעושרת עומד צוות אומלל של טבחים שנאלץ להאכיל אותה.

 

איך זה עובד: מתברר שיש סוכנות של שפים שעובדת עם עשירים ומשכירה אותם לאירועים ביתיים. מדי תוכנית מגיעים שני צוותים לשתי מסיבות בבוורלי הילס, ועליהם להיענות לדרישות הכי הזויות של הלקוחות האקסצנטריים. למשל להכין ארוחת ערב לראפר ולפמליה שלו, או ארוחה לצוות שפנפנות "פלייבוי", או ארוחה שהנושא שלה הוא תכשיטים עבור יהלומן.

 

בדרך כלל למארגני המסיבה יש דעה מגובשת למדי על מה הם רוצים, ומובן מאליו שאין להם מושג מה הם באמת רוצים. לא לכולם יש את הגאונות הצרופה של לאה שנירר שציוותה על חברת הקייטרינג שלה ליצור קוקטייל "לאה" עבור מסיבה שערכה.

 

שווה ביס: כי כך היה נראה פרק של "אחת שיודעת" מנקודת מבטה של דורוטה המשרתת.

 

מתי ואיפה: מה־21.11, רביעי, 19:30,ערוץ החיים הטובים

 

"אהבה מבישול ראשון": הדרך לליבה של אשה

 

מה זה: רווקה בוחרת את הדייט הבא שלה לפי התפריט שיבשל לה.

 

איך זה עובד: רווקה אחת, חמישה רווקים. כל רווק, במקום משפטי פתיחה פתטיים כמו "זה כאב כשנפלת מגן חובה"?, משגר תפריט ובו ניסיון להקסים את הבחורה בשילובים מסעירים בין פחמימות וחלבונים.

 

הרווקה בוחרת שלושה על סמך התפריטים ויוצאת עם כל אחד מהם לדייט בביתו, שם הוא יבשל עבורה, ובסוף בוחרת במוצלח ביותר, איתו תצא לדייט אמיתי במסעדה. האחרים מקבלים לביתם ארוחת טלוויזיה, כפרס ניחומים ומלח על הפצעים גם יחד. ויש גם גרסה הפוכה מגדרית עם רווקים ובחורות שמבשלות עבורם.

 

שווה ביס: כי זה מציג עולם מושלם, כפי שאנחנו תופסות אותו. עדיף לדעת כבר מההתחלה אם הוא טיפוס של נקניק ומיונז, או שהוא יודע מה זה שמן כמהין. סתם כדי לתאם ציפיות.

 

מתי ואיפה: מה־11.11, א'-ה', 15:00, ערוץ החיים הטובים

 

הרווקה: גרסת האוכל. "אהבה מבישול ראשון"
הרווקה: גרסת האוכל. "אהבה מבישול ראשון"

 

"The Great British Bake Off": לא על הלחם לבדו

 

מה זה: אחת מתוכניות הריאליטי הכי פופולריות בממלכה המאוחדת.

 

איך זה עובד: תחרות של אופים חובבים מרחבי בריטניה שמתחרים מדי פרק באפייה סביב נושא אחר: עוגות, פאי, לחם ועוד. תגידו פורנו קקאו ותבניות ונענה "אמן".

 

בכל תוכנית מתבקשים המתמודדים לעמוד בשלושה מבחנים, אחד שבו כולם נדרשים להכין מתכון זהה, שני אתגרים יצירתיים ומישהו מודח. העונה השלישית נמצאת כרגע בעיצומה, ויש גם גרסה אמריקאית בדרך.

 

שווה ביס: בזכות המאפים המגרים שיעשו לכל אחד חשק להתפלש בקמח, והמנחה שנראית כמו גרסה קפדנית וצינית של אלן דג'נרס.

 

מתי ואיפה: יעלה במהלך 2013 בערוץ האוכל, בינתיים ביוטיוב

 

"אדם אוכל את אמריקה": להביס את ההמבורגר

 

מה זה: אדם ריצ'מן, גבר אמריקאי, מגיע למסעדות שבהן מוגשות מנות אימתניות במיוחד, ומקריב את גופו למדע הזלילה.

 

איך זה עובד: אדם מגיע לעיירה קטנה, כזו שיש בה פונדק שבו מגישים למשל, המבורגר ענק במשקל 6 קילו. עד היום רק שלושה אנשים הצליחו לחסל את ההמבורגר הזה תוך שעה, ולקנח במילקשייק.

 

אדם נכנס לפעולה, פותח כפתור במכנסיים, קורא לאינסטלטור שיעמוד בהיכון למקרה של סתימה בשירותים (או בעורקים), ומתחיל לטרוף לקול עידוד יושבי המסעדה. בסיום מוכרז המנצח באתגר: אדם, או האוכל, לפי מי שנכנע ראשון.

 

שווה ביס: היי, בנאדם שאוכל יותר מאיתנו בטלוויזיה... מה יש לא לאהוב?

 

מתי ואיפה: שלישי, 16:00, ערוץ האוכל

 

מקריב את גופו לזלילה. "אדם אוכל את אמריקה"
מקריב את גופו לזלילה. "אדם אוכל את אמריקה"

 

"מלחמות הקאפקייקס": הפחמימה הכי טרנדית

 

מה זה: "משחקי הכס", גרסת הפחמימות הריקות, הלבנות והטרנדיות.

 

איך זה עובד: ארבעה צוותים של אופי קאפקייקס מומחים מרחבי ארצות הברית מתכנסים יחדיו כדי לעמוד בשלושה מבחנים: מבחן הטעם - על כל קבוצה להכין שלושה קאפקייקס שעושים שימוש בחומרים נבחרים או מוקדשים לנושא מסוים; מבחן המראה והטעם, ומבחן שבו תוך שעתיים על שני הצוותים הנותרים להכין 1,000 קאפקייקס לאירוע כמו פתיחת סניף חדש של הארד רוק קפה או הקרנת בכורה של סרט הוליוודי.

 

שווה ביס: כי זה כמו שיעור בכלכלת בית בחצרה של מרי אנטואנט.

 

מתי ואיפה: רביעי, 14:35, ערוץ האוכל