מרכיבים

תבנית אינגליש קייק קטנה

 

  • 100 גרם חמאה
  • 1 כפית מחית וניל
  • 150 גרם (3/4 כוס) סוכר
  • 2 ביצים קטנות, טרופות
  • 175 גרם (1/4 1 כוסות) קמח תופח
  • 100 גרם (1/2 גביע) שמנת חמוצה
  • 2 כפות קקאו
  • 2 כפות חלב
  • 1/4 כוס קליפות תפוז מסוכרות

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים את התבנית.
  2. שמים בקערת המיקסר את החמאה, הווניל והסוכר. מקציפים כדקה.
  3. ממשיכים להקציף, ומוסיפים את הביצים בהדרגה. מוסיפים לסירוגין גם את הקמח ואת השמנת החמוצה – כשליש מהכמות של כל אחד מהמרכיבים בכל פעם. ממשיכים להקציף רק עד שמתקבלת תערובת אחידה (לאחר הוספת הקמח חשוב לעבד את התערובת כמה שפחות, כדי שהעוגה לא תהיה דחוסה).
  4. מקפלים את קליפות התפוז לתוך התערובת.
  5. שמים את החלב והקקאו בסיר קטן. מחממים על אש נמוכה תוך כדי בחישה עד לקבלת משחה אחידה.
  6. מחלקים את תערובת העוגה לשניים. מערבבים את משחת הקקאו עם אחד משני החלקים.
  7. יוצקים לתבנית מחצית מתערובת העוגה שלא הוספנו לה קקאו. יוצקים מעליה את כל התערובת עם הקקאו, ומכסים ביתרת התערובת נטולת הקקאו. מערבבים מעט עם כף ליצירת מראה השיש.
  8. אופים כ-60 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.