עינת מזור
עוגת השוקולד הזו חייבת להיות עוגת יום ההולדת הבאה שלכם. הילדים שלי תמיד מבקשים אותה לכל חגיגה. מה שהכי כיף בהכנתה, זה שיש צורך רק בכמה חומרים בסיסיים מהמטבח.
 
העוגה נימוחה ועסיסית עם קרם שוקולד שמוסיפים רק כשהעוגה מתקררת, ומעל אפשר לפזר  הרבה קישוטים טעימים כמו סוכריות קטנות ואלמנטים מבצק סוכר.
 

החומרים לעוגה בתבנית עגולה של 26 ס"מ:

½ כוס אבקת קקאו, מנופה
½ כוס אבקת סוכר, מנופה
½ כוס קמח אורז חום, מנופה
½ כוס קמח טפיוקה,מנופה
½ כפית קסנטאן גם
1 כפית אבקת אפייה
¾ כוס שמן צמחי
1 כוס סוכר לבן, אפשרי גם סוכר קנים
4 ביצים
1 גביע יוגורט 3%
 
לקרם:
1 קופסה (120 מ"ל) שמנת מתוקה
120 גרם פצפוצי שוקולד
 

מושלמת ליום הולדת. עוגת שוקולד עשירה ללא גלוטן (צילום: שאטרסטוק)

 

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל־180 מעלות ומשמנים תבנית עגולה.
2. בקערה גדולה מערבבים את אבקת הקקאו, אבקת הסוכר, הקמחים, הקסנטאן גם ואבקת האפייה. מניחים בצד.
3. בקערה אחרת מערבבים את השמן, הסוכר, הביצים והיוגורט.
4. מעבירים את התערובת הנוזלית לקערה עם החומרים היבשים ומערבבים לבלילה אחידה.
5. מוזגים את הבלילה לתבנית ואופים כ־30 דקות, עד שקיסם המוחדר לעוגה יוצא עם מעט פירורים עליו, ומוציאים את העוגה לצינון.
6. בינתיים, מכינים את קרם השוקולד: מחממים את השמנת המתוקה בסיר עד לרתיחה עדינה. מסירים מהאש ומערבבים פנימה בכף עץ את פצפוצי השוקולד, עד להיווצרות קרם שוקולד סמיך ועשיר.
7. כשהעוגה מצטננת, מצפים אותה בקרם ומגישים. אפשר לקשט במעט סוכריות שוקולד.
 
עינת מזור היא שפית מוסמכת לבישול ואפייה ללא גלוטן, כותבת ספרי בישול ומעבירה סדנאות בישול ואפייה ללא גלוטן ב"לגעת באוכל".
 

עוד מתכונים ללא גלוטן: