הדוחן הוא דגן עשיר מאוד בחלבון. כדאי לאכול אותו גם משום שהוא מכיל כמויות יפות של סידן ואשלגן וגם ברזל. כמו כן, הוא עשיר בסיבים מסיסים, התורמים להורדת רמות הכולסטרול והסוכר בדם. (ליאורה חוברה, דיאטנית קלינית).

 

 

המרכיבים (6 מנות, 386 קלוריות למנה שהיא ארוחה)

 

לעוף במשרה

 

  • 2 חזות עוף, חתוכים לקוביות
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 כף שמן
  • מלח, פלפל

 

לדוחן

 

  • 2 כפות שמן קנולה
  • 2 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
  • 4 תרמילי שעועית רחבה, פרוסים לאלכסונים דקים
  • 1 בצל גדול, קלוף וחתוך לקוביות
  • 1 שורש פטרוזיליה, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
  • 1 זוקיני או קישוא, חתוך לקוביות קטנות
  • ‭1 1/2‬ כוסות דוחן
  • מלח, פלפל שחור

 

ההכנה

 

‭.1‬ שריית העוף: שמים את קוביות העוף בקערה, מוסיפים את הסויה, השמן, המלח והפלפל ושורים כ־20 דקות.

‭.2‬ הדוחן: מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את כל הירקות ומטגנים קלות. מוסיפים את הדוחן וממשיכים לטגן כ־2 דקות נוספות, תוך ערבוב מדי פעם. מוסיפים שלוש כוסות מים רותחים ומתבלים במלח ובפלפל. מכסים ומבשלים 20 דקות.

‭.3‬ טיגון העוף: מחממים מעט שמן במחבת, מוציאים את קוביות העוף מהמשרה ומטגנים בשמן כמה דקות מכל צד.

4.‬ ההגשה: מעבירים את תבשיל הדוחן ואת העוף המטוגן לקערת הגשה אחת ומגישים חם.

 

>> עוד מתכונים דיאטטיים