מרכיבים
תבנית אינגליש קייק בגודל של כ-8X20 ס"מ או תבנית פאונד קייק שגודל בסיסה 8X19 ס"מ
- 85 גרם חמאה מלוחה, רכה
- 2/3 כוס (135 גרם) סוכר
- 2 ביצים קטנות
- 170 גרם (1 כוס ועוד 4 כפות) קמח
- 1 כפית אבקת אפייה
- 40 גרם (1/4 כוס ועוד 1 כפית) קורנפלור
- 2 כפות רום או כ-1 כפית תמצית רום
- 2/3 כוס (70 גרם) שבבי קוקוס
- 1/4 כוס (60 גרם) שמנת חמוצה 27% שומן
- קליפה מגוררת ומיץ מלימון אחד
- קליפה מגוררת ומיץ מתפוז אחד
לעיטור
- 1/4 כוס מים
- 1/4 כוס סוכר
- 50 גרם (1/2 כוס) שבבי קוקוס
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-160 מעלות. משמנים את התבנית.
- מתקינים במיקסר את וו הגיטרה. שמים בקערת המיקסר את הסוכר והחמאה ומקרימים אותם במשך כמה דקות.
- ממשיכים להקציף ומוסיפים בהדרגה את הביצים ואת הרום.
- מוסיפים לפי הסדר את שאר החומרים, ומעבדים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה (עיבוד יתר יפגע באווריריות העוגה).
- אופים כ-50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא כשהוא מעט לח.
- מצננים לטמפרטורת החדר.
העיטור
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מחממים יחד את המים והסוכר, עד שהסוכר נמס לחלוטין.
- מערבבים את הסירופ ושבבי הקוקוס. משטחים את שבבי הקוקוס בתבנית בשכבה אחת.
- אופים כמה דקות, עד שהשבבים מתקרמלים (חשוב להשגיח עליהם, כדי שלא יישרפו).
- מצננים לטמפרטורת החדר, ומפזרים על העוגה.
- שף קונדיטור תומר כבירי הוא מרכז מגמת פטיסרי בבית הספר הגבוה לקולינאריה - בישולים