סלט ירקות פריכים

מרכיבים

לויניגרט

  • 9 יחידות פילה אנשובי כבוש
  • 1 כפית פלפל חריף קצוץ דק
  • מיץ מלימון אחד
  • 2 כפות חומץ בן יין לבן
  • 2 שיני שום כתוש
  • 1/4 כוס שמן זית

לסלט

  • כוס פרחי כרובית פרוסים דק
  • כוס כרוב סגול פרוס דק
  • חצי כוס שומר פרוס דק
  • 1/2 כוס צנון בוכרי / קולורבי פרוס דק
  • 1/2 כוס צנונית פרוסה דק
  • 1/2 כוס שעועית ירוקה חלוטה
  • כף לימון קצוץ כולל הקליפה
  • כף צלפים קטנים
  • 1/2 כוס עלי נענע
  • 1/2 כוס עלי בזיליקום
  • 1/2 כוס עלי פטרוזיליה
  • 200 גרם פטה כבשים

 

אופן ההכנה

1. להכנת הוויניגרט: קוצצים את האנשובי, השום והפלפל החריף עד לקבלת ממרח גס (אפשר גם במכתש ועלי).

2. מעבירים את המחית לקערה, מוסיפים לימון וחומץ בן יין לבן וטורפים במטרפה תוך הזלפת השמן עד לקבלת ויניגרט אחיד. טועמים ומוסיפים מלח לפי הצורך.

3. מכינים את הסלט: ניתן לפרוס את הירקות במעבד מזון. בקערה גדולה מערבבים את כל הרכיבים לסלט מלבד הגבינה. בוזקים מהויניגרט ומערבבים.

4. להגשה: מניחים כמה כפות מהסלט בצלחות הגשה אישיות ומעל פרוסת גבינה.

 

פיתות עם מעורב

מרכיבים

  • 4 פיתות קטנות
  • 4 כפות ציזיקי
  • חצי כוס עלי פטרוזליה
  • 150 גר' דג ים טרי חתוך לקוביות
  • חצי בצל לבן פרוס
  • 3 כפיות פפריקה מרוקאית
  • כפית כמון
  • חצי כוס ציר דגים או ציר ירקות
  • שמן קנולה

לציזיקי

  • כוס לבנה בקר
  • 3/4 כוס יוגורט בקר
  • 2 מלפפונים חתוכים לרצועות דקות
  • כף פטרוזיליה קצוצה
  • כף נענע קצוצה
  • כף שמן זית
  • 1/2 שן שום קצוצה
  • מלח לפי הצורך

 

אופן ההכנה

1. מחממים מחבת, עם שמן קנולה, מוסיפים את הבצל ומטגנים אותו קלות.

2. מוסיפים את הדג וממשיכים לטגן עד לרמת עשייה בינונית.

3. לפני שהדג מוכן מוסיפים את הפפריקה והכמון.

4. מוסיפים את ציר הדגים או ציר הירקות, מצמצמים את הציר כמעט עד סופו, טועמים ומתקנים תיבול.

5. בזמן צמצום הרוטב, מחממים את הפיתות בתנור.

6. להכנת הציזיקי מערבבים את הלבנה והיוגורט עד לקבלת מחית אחידה, מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים.

7. מוציאים את הפיתות מהתנור, ממלאים אותן במעורב וציזיקי ומוסיפים מעל עלי פטרוזיליה

 

קרפצ'יו דג ים ותאנים מקורמלות

מרכיבים

  • 300 גרם דג ים נקי מעור ועצמות (רצוי דג ים לבן)
  • 8 תאנים חצויות, 4 חצויות ו4 פרוסות לעובי חצי ס"מ.
  • 4 כפות יוגורט
  • 2 כפיות חומץ בלסמי מצומצם או מיושן
  • כפית תימין קצוץ דק
  • 2 כפיות סוכר חום
  • מיץ מחצי לימון טרי
  • 6 כפות שמן זית איכותי
  • המלצה: נבטי חמניה לקישוט הצלחת

 

אופן ההכנה

1. מסדרים את פרוסות התאנים על תבנית מרופדת נייר אפייה ומפזרים על הפרוסות את הסוכר החום. מכניסים לתנור שחומם ל-200 מעלות, קרוב לגוף החימום העליון, עד ל"קירמול" הסוכר. אם ישנה אפשרות רצוי לקרמל את התאנים עם ברנר.

2. פורסים את בשר הדג ומסדרים על צלחת הגשה. מתבלים במלח ים אטלנטי, תימין, מיץ לימון ושמן זית.

3. מסדרים על הדג את פרוסות התאנים המקורמלות, מזלפים את יוגורט וחומץ בלסמי ומגישים. ניתן לקשת את הצלחת בנבטי חמניה.

 

סינטה משובצת בעישבי תיבול

מרכיבים

לסטייק

  • 800 גרם סינטה
  • 15 שיני שום
  • זר בזיליקום
  • זר פטרוזיליה
  • שמן זית

לסלט

  • 4 בצלים אדומים בינוני גדול
  • 2 כוסות פול ירוק קלוף
  • 4 עגבניות טריות
  • 1 שן שום
  • 3 ענפי זעתר
  • זר פטרוזיליה
  • זר נענע
  • מלח פלפל
  • פלפל חריף אדום
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • שמן זית

 

אופן הכנה

1. מחממים את השום בשמן זית עד לריכוך ומוציאים.

2. קוצצים את הבזיליקום והפטרוזיליה, מועכים את השום ומערבבים עם העשבים.

3. חורצים את נתח הבשר לאורכו וממלאים עם העשבים.

4. סוגרים את הבשר במחבת גדולה עם חמאה ומכניסים ל-5 דקות לתנור.

5. חותכים את הבצל לטבעות, מתבלים במלח פלפל ותימין וצולים על מחבת פסים.

6. מקפיצים את הפול עם מעט שום קצוץ.

7. קוצצים את העגבניות, עשבי התיבול והשום ומערבבים עם מיץ לימון ושמן זית.

8. מערבבים עם הפול, הבצל והעגבנית .

9. נותנים לסינטה לנוח כ-2 דקות. פורסים את הבשר ומניחים על הסלט.