שימו לב: יש להתחיל בהכנות כמה שעות לפני ההגשה – ורצוי אף יום לפניה.
המתכון באדיבות רם ענתבי, השף של רשת "קפה ג'ו".
מרכיבים (4 מנות)
- 4 פרוסות עוגת טורט בסיסית (ביתית או קנויה)
- 1 כוס גרגירי רימון
לקרם
- 2 גביעי יוגורט
- 2 גביעי שמנת חמוצה
- 2 כפות אבקת סוכר
- 2 כפיות גרידת לימון
לרוטב
- 2 כוסות מיץ תפוזים
- 1/2 כוס רכז רימונים
- 1/2 כוס סוכר
כלים מיוחדים
- כוסות גבוהות או קעריות שקופות להגשה
אופן ההכנה
- הקרם: מערבבים את כל מרכיבי הקרם, מכסים ומניחים במקרר לכמה שעות לפחות.
- הרוטב: מבשלים את מרכיבי הרוטב על אש קטנה כ-10 דקות, עד שהסוכר נמס לחלוטין והרוטב מעט סמיך. מצננים, מכסים ומניחים במקרר לכמה שעות לפחות.
- ההרכבה: מניחים 1/2 פרוסת עוגה בתחתית כל כלי הגשה. יוצקים על הפרוסה 2 כפות קרם ומפזרים כף גרגירי רימון. יוצקים על הגרגירים כמות נדיבה של רוטב. יוצרים באותו אופן בכל הכלים עוד שכבות של עוגה, קרם, רימונים ורוטב.
- מגישים מיד.